Jungle by Night - Jungle by Night (2011)

Jazz / Funk
Label: Kindred Spirits

1. Hot Mama Hot (7:16)
  2. Termite (4:45)
  3. Afro Blue (5:47)
  4. Get 5 (5:50)
  5. Great Wide Open (5:34)
  6. Camel (7:40)
  7. ET * (3:54)
avatar van Niek
Erg fijn funkplaatje van dit Nederlandse gezelschap. Te horen op Luisterpaal. Aanrader!

Inderdaad een erg fijn plaatje. Ik krijg meteen zin om mijn zomerjurk uit de kast te halen en lekker te gaan dansen.

vondeich
Heeft iemand voor mij een link waar ik hem kan neerhalen?

avatar van Osiris Apis
Je kunt hem luisteren via Spotify.

avatar van Niek
Live helemaal de bom @ festival Mundial! We kunnen nog wel eens heel veel plezier gaan beleven aan dit mooie stel muzikanten.

avatar van principal2000
Hoewel we het hier hebben over erg jonge gastjes uit Nederland die stuk voor stuk wit zijn, weten ze wel degelijk echte afrobeat te brengen. Vooral live is het echt genieten met deze jongens. Er is wel een redelijk groot podium nodig, want volgens mij zijn ze met z'n negenen. De combinatie van alle instrumenten zorgen voor een erg prettig geheel. Erg opvallend dat zulke jonge artiesten voor deze fijne muziekstroming hebben gekozen. Ik ben benieuwd wat de toekomst hen zal brengen.

avatar van Angelo
Dat deze jongens (?) op zo’n -relatief- jonge leeftijd al zo muzikaal zijn betekent één ding: ze verstaan hun vak. Live zal het vast nog een stuk meer imponerend zijn dan op CD. Het leuke vind ik dat ze een combinatie van jazz en funk op professionele wijze brengen waarbij nergens geprobeerd is om het geluid van de jaren ’60 te dupliceren. Het is gewoonweg een erg verfrissend album voor Nederlandse begrippen, die perfect is voor de tijd van het jaar. Net zoals bij ieder instrumentaal album zou het nog leuker zijn als er vocalen op te horen zijn. En man, wat zou het mij leuk lijken als deze groep ooit de gelegenheid krijgt om samen te werken met de nieuwe X-Factor winnares Rochelle. Dat lijkt mij echt een gouden combinatie! Ik hoop dat we nog veel gaan horen van deze band. Een leuk en goed debuut.

avatar van kemm
Ze hebben duidelijk goed geluisterd naar hun grote voorbeelden, maar ergens in hun interpretatie loopt het mis. De groep komt zelden los uit haar lome ritme en lijkt rustig een beurtrol af te wachten. De wisselvallige wendingen in de grooves klinken nogal ongepast en halen elke poging tot meer pit weer naar beneden. Alle instrumenten zijn aanwezig en de muzikanten spelen ze goed, ze spelen ze alleen niet goed op elkaar uit. Het voelt asof ze maar wat aanmodderen. Dynamiek en charisma zijn ver te zoeken bij Jungle By Night. Ik kan nauwelijks geloven dat het live een feestje is, want op plaat klinkt het behoorlijk slaapverwekkend.

Het belangrijkste is dat ze een goeie basis hebben: een rijk spectrum aan musici en een goeie muziekstijl. De rest kan nog aangeleerd worden of komt wel met de tijd. Gewoon beter luisteren naar die voorbeelden!

avatar van MURT3N
Het blijft een lekkere plaat! Iemand enig idee waneer volgend werk van deze jongens volgt?

Dit is een heel aardig visitekaartje. Leuke mix van afrobeat, jazz en funk gespeeld door vaardige muzikanten. Ik mis nog wel wat branie en lef. De muzikanten zijn stuk voor stuk nogal terughoudend en durven niet goed te improviseren en/of verder te kijken dan de geijkte paden. Dat is eigenlijk wel vereist als je geen zanger of zangeres hebt. Ze blijven daarom iets te veel op het niveau van 'achtergrondmuziek' hangen. Ik denk wel dat ze de potentie hebben om hier vrij snel in te groeien. Een band om in de gaten te houden.

avatar van jeroentjuhh
tsja, het zijn jonge jongens en ze beheersen hun instrumenten goed, maar waarom zo braaf en niet een beetje meer pit in de muziek?
Het kabbelt maar voort en ik vind de term "terughoudend" die Stijn gebruikt erg goed van toepassing hier. Gooi eens wat meer de rem eraf en wat gas erop.

De potentie is zeker aanwezig, maar ze durven nog niet zo goed er gebruik van te maken.
Hopelijk gebeurt dat op een volgend album wel, ik blijf ze ook zeker volgen, maar voor een portie afrobeat zet ik toch echt Fela Kuti of Tony Allen op.

avatar van Kos
Kos
Erg lekker, al zitten er weinig scherpe randjes aan.

-edit- wat bepaalde mensen hierboven al zeggen dus.