Madness - Complete Madness (1982)

Alternatieve titel: 16 Hit Tracks

Ska
Label: Stiff

1. Embarrassment (3:14)
  2. Shut Up (2:53)
  3. My Girl (2:47)
  4. Baggy Trousers (2:49)
  5. It Must Be Love (3:20)
  6. The Prince (2:30)
  7. Bed and Breakfast Man (2:35)
  8. Night Boat to Cairo (3:34)
  9. House of Fun (2:52)
  10. One Step Beyond (2:21)
  11. Cardiac Arrest (2:59)
  12. Grey Day (3:41)
  13. Take It Or Leave It (3:29)
  14. In the City (3:02)
  15. Madness (2:41)
  16. The Return of the los Palmas 7 (2:35)
EVANSHEWSON
Mooi hitoverzichtje van deze maffe bende.

avatar van dix
dix
helemaal niet mooi

alleen die fuifnummers staan erop, terwijl ze daarna zoveel mooiers gemaakt hebben.

wel te vinden op ... die andere verzamelaar

(die is natuurlijk ook niet compleet, maar heeft wel mijn voorkeur)

Stijn_Slayer
Die 'fuifnummers' zijn ook gewoon veel leuker vind ik

avatar van rbreeman

Michael Caine ? echt schitterend.

Deels mee eens, juist het feit dat Madness zowel feestnummers (die tekstueel soms iets minder feestelijk zijn dan de muziek doet vermoeden) als goeie, bitterzoete nummers hebben gemaakt, maakt het zo'n topband.

avatar van WesleyX16
Dit is een van de eerste bandjes die ik echt goed vond.

Ik heb later ook nog een paar albums beluisterd. Maar die konden mij veel minder boeien. Dus wat mij betreft is het een echte single-band.

avatar van jeewee*
helemaal niet mooi

Dat komt ook omdat dit verzamelalbum uit 1982 komt. Ik ben niet heel bekend met het werk van Madness, maar ik denk dat ze die mooie nummers ná '82 hebben gemaakt? Logisch dat die hier niet op staan.

avatar van dix
dix
jeewee* schreef:

Logisch dat die hier niet op staan.

Maar niet logisch dat ie dan 'complete' heet.

avatar van WesleyX16
dix schreef:

Maar niet logisch dat ie dan 'complete' heet.

Maar in 82 was ie wel 'complete'. Vlgs mij staan er alle singles t/m 82 erop.

Daarna is het toch minder geworden. Net als met de meeste bands die lang meegaan.

avatar van Ensenada
Lekkere humoristische muziek.

avatar van kaztor

wel te vinden op ... die andere verzamelaar

(die is natuurlijk ook niet compleet, maar heeft wel mijn voorkeur)

Dat lijkt me eerder een vervolg op deze verzamelaar.

Leuk album, maar geef mij maar The Heavy, Heavy Hits.
Een Madness-verzamelaar is geen Madness-verzamelaar zonder de nummers Nightboat To Cairo en Driving In My Car.

avatar van Lars Muziek.
Heerlijk gezellige muziek met leuke nummers, goed samen gesteld.
Een keer zag ik op tv op Nederland 3 pinkpop en toen werd iemand vervangen door Madness toen ik hun hoorde vond ik dat hellemaal goud.Madness heeft weer een nieuwe album ik weet niet of dat nieuwe muziek is of nummers van vroeger?

avatar van kaztor
Nieuwe muziek.
Ze zijn weer volop bezig.
Power to 'em, zal ik zeggen, maar aan een goede verzamelaar heb ik eigenlijk wel genoeg.

Ik zei eerder dat Nightboat To Cairo er niet op staat, maar dat heb ik mis.
En Driving In My Car staat op de opvolgende verzamelaar.

avatar van Twinpeaks
Leuke band , leuke singles . Hele albums heb ik me nooit aan gewaagd . Zit een verzamelaar al met moeite uit. Maar prima muziek voor tussendoor. 3 sterren

...
ken je Yesterday's Men ? da's om te huilen zo mooi. Michael Caine ? echt schitterend.

wel te vinden op ... die andere verzamelaar..

Even geluisterd, mooie nrs idd.
Maar ik snap ook wel dat ze er niet bij staan als de samensteller de opdracht kreeg om ca 40 min alle hoogtepunten bij elkaar te schrapen voor een goed verkopend product.

Ik vind zelf bv Razor Blade Alley vd eerste LP zo'n prachtig nr dat ook niet zou misstaan op een (uitgebreide) verzamelaar net als de door jou genoemde liedjes.

De echte liefhebber, die ook andere nrs boven de feestnrs waardeert, zal verder in de diepte gaan en wellicht het door dixu geopperde album er bij aanschaffen.