Freddy Cavalli Band - Gimme a Night (1987)

Blues / Rock
Label: Red Bullet

1. Gimme a Night (3:22)
  2. Smack Jack (3:46)
  3. Grey Old Turner (4:44)
  4. Honest (4:22)
  5. Shadow of Love (3:37)
  6. Hey Girl (2:16)
  7. No Kidding (With the Kids) (3:40)
  8. Lady Blues (4:46)
  9. Imagine (3:54)
  10. Way Back Home (3:16)
  11. Stay Alive (2:50)
  12. My Love Will Stay (3:05)
  13. Here I Have To Sleep * (2:40)
avatar van hk01
Best wel de moeite waard . Mijn favoriete nummers zijn Grey old turen an Honest.

avatar van Tozifra
Ander album van Cavalli is Freddy Cavalli - Blues Dinner (Vinyl, LP, Album) at Discogs uit 1988.
Op beide albums speelden op drums Jaap Vrenegoor (die later in Sjako! speelde), op gitaar André Duet en op saxofoon Rinus Groeneveld.

avatar van nlkink
Blues Dinner is gewoon Gimme A Night met een andere volgorde van de tracklist en twee liedjes minder.

avatar van Tozifra
Ik heb de cd-versie net binnen uit Italië. Daar staat nog een extra nummer op.
Op 'Blues Dinner' zijn 'Hey Girl' en 'Lady Blues' weggelaten. Verder is op alle nummers als songwriter toegevoegd ene Van Kooten. De band wordt apart genoemd als 'The Killers'.
De hoes van 'Blues Dinner' is wel interessanter; het is een bewerking van een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Caravaggio (Avondmaal in Emmaüs, zie Avondmaal in Emmaüs (Caravaggio) - Wikipedia - nl.wikipedia.org ).
Op de achterkant van de lp staat een stoere foto van Freddy met zijn basgitaar.

Veel relaties met Italië; op de achterkant van het cd-doosje staat een foto met als toelichting 'With italian manager!'. Vermoedelijk is dat de verklaring voor de heruitgave in Italië en het feit dat de verkopers voornamelijk daar wonen.
Het is een zeer smakelijke blues-maaltijd met vleugjes Brood.

Voor biografie zie http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Freddie+Cavalli

avatar van Tozifra
Tenorsaxofonist Rinus Groeneveld speelt tegenwoordig in een band genaamd 'The Shotgun All Stars', geïnspireerd door souljazz-gigant Junior Walker en de Motown Sound. Deze band speelt af en toe in het voorprogramma van 'Jungle by Night', de groep waarin twee zonen van Rinus spelen.