Sophie Ellis-Bextor - Make a Scene (2011)

Pop / Dance
Label: Universal

1. Revolution (2:44)
  2. Bittersweet (3:27)
  3. Off & On (3:32)
  4. Heartbreak (Make Me a Dancer) (3:25)

met Freemasons

5. Not Giving Up on Love (2:56)

met Armin van Buuren

6. Can't Fight This Feeling (3:40)

met Junior Caldera

7. Starlight (4:20)
  8. Under Your Touch (3:53)
  9. Make a Scene (3:50)
  10. Magic (4:34)
  11. Dial My Number (3:27)
  12. Homewrecker (3:25)
  13. Synchronised (3:12)
  14. Cut Straight to the Heart (3:37)
  15. Starlight [My Doctor Elvis Remix] * (5:52)
  16. Sophia Loren * (4:16)
  17. Dear Jimmy [Unmixed Version] * (3:27)
avatar van Angelo
Ein-de-lijk! Na honderd jaar wachten komt dan toch nog haar nieuwe album uit. Ben benieuwd!

De hoesfoto en de tot nu toe verschenen singles zijn in ieder geval al veelbelovend.

Anders ik wel!

De eerste 7 nummers zijn allemaal te beluisteren en daarvan vind ik alleen Revolution niet goed.

Wel apart dat ze nu opeens met een Russische release aankomt, maar goed, het is beter dan dat we nog langer moeten wachten. Want in Juni 2008 stonden de nummers Off & On en Heartbreak Make Me a Dancer al op haar MySpace, en dat is bijna 3 jaar geleden!

Ik ben vooral beniewd naar het nummer Homewrecker, vanwege de titel

avatar van Angelo
Wat is er precies met die Russische release dan? Daar weet ik niets van namelijk. Hij staat (ook) niet bij de pre-orders op Amazon.co.uk, terwijl als hij over een ruime week wordt uitgebracht er allang tussen had moeten staan! Ik hoop wel dat dit album makkelijk te bestellen is, anders moet je (zoals gewoonlijk) de hoofdprijs betalen omdat 'ie slechts in enkele landen is uitgebracht. Ik wil hem wel iig.

Misschien heeft ze ook problemen met haar Britse platenmaatschappij Fascination? Haar singles zijn nou niet echt grote successen geworden. Heartbreak (make me a dancer) en Bittersweet debuteerden dan wel op redelijk mooie noteringen, maar ze verdwenen snel uit de British Singles Chart lijst. De andere singles werden niet echt hits in het Verenigd Koninkrijk. Laat staan in de rest van Europa!

avatar van NewYorkCityLight
Make a Scene komt voorlopig alleen in Rusland uit. Universal Russia had Make a Scene opeens in hun pre-order lijst staan voor 18 april (en gisteren hebben ze dat pas gedaan.. 11 dagen voor release date).

Op zich niet zo heel gek want in Rusland doet ze het nog wel aardig (Not Giving Up #3, Heartbreak #2). Ze heeft daar ook nu net een nieuwe mix van Off & On uitgebracht als nieuwe single.

Ik ken iemand in Rusland die ook Sophie ook goed vindt en die heeft aangeboden het album voor mij te willen kopen en dan op te sturen, en ik denk dat dat voorlopig ook de enige optie is.

NewYorkCityLight schreef:
Ik ken iemand in Rusland die ook fan is van Sophie en die heeft aangeboden het album voor mij te willen kopen en dan op te sturen, en ik denk dat dat voorlopig ook de enige optie is.

Mja, ik denk dat ik eBay maar probeer. Daar heb ik ook cd's van Tina Karol, Serebro, Anastasiya Prikhodko, Ani Lorak enzo kunnen kopen. Er zullen vast wel verkopers uit Rusland zijn die Sophie aanbieden. Anders stuur ik misschien een mailtje naar Fascination en vraag hoe het zit met een mogelijke/eventuele Britse release. Ik bedoel, ze kunnen Sophie toch niet zomaar boycotten hier!?

Vooral niet gezien Make a scene nu al één van de beste pop/dance albums van het jaar lijkt te worden.

avatar van NewYorkCityLight
Op 6 Juni zal dit album in de UK uitkomen, samen met (flop to be) single Starlight. Ik neem aan dat de rest van Europa (op Rusland na) ook rond die tijd het album zal krijgen.

De cover voor de Starlight single is trouwens veel mooier dan de albumhoes! Volgens mij was het ook in eerste instantie de bedoeling dat dat de cover van het album ging worden..

avatar van Emile93
Ik ben zeer benieuwd hiernaar!!! Eindelijk komt het toch nog!!!

dVTB
De eerste nummers circuleren op YouTube... - Klinkt allemaal erg vet. Een album dat ik zeker ga kopen.

avatar van NewYorkCityLight
Het album was het wachten bijna waard . Make a Scene (het nummer) is lekker apart, (zeker voor zo'n artiest als Sophie), maar wat een goed nummer is dat!
Under Your Touch klinkt ook lekker, terwijl de live performance juist teleurstellend klonk, omdat de synths daar niet goed doorkwamen blijkt nu. Synchronised is echt een heerlijk rustig nummer en prachtig ingezongen door Sophie. Had wat mij betreft ook niet misstaan als de afsluiter van dit album.

Ik denk dat er nog wel een groot review van mij gaat komen maar dit vind ik er tot nu toe van : dance/pop op z'n best. Waarom is Sophie nou niet zo succesvol (lees : veel succesvoller) als al die andere female pop artists? Ze heeft het allemaal + class en style.
Alleen Revolution had er wat mij betreft niet op gehoeven, en ook Dial My Number en Homewrecker zijn iets minder dan de rest, maar alsnog van goede kwaliteit.

avatar van Waste Management
Off & On lijkt meer op een Kylie Minogue nummer maar klinkt wel lekker. En ze heeft de single-versie van Heartbreak (make me a dancer) erop staan. Zal de nummers gaan beluisteren.

Wat een heerlijk album weer van Sophie! Kan niet stoppen met luisteren!

avatar van Emile93
Het wachten waard! Wat een heerlijk nummer!
Make a scene is echt geweldig, al moest ik wel eerst even wennen!

Emile93 schreef:
Het wachten waard! Wat een heerlijk nummer!
Make a scene is echt geweldig, al moest ik wel eerst even wennen!

Met nummer bedoelde ik album! Sorry!

dVTB
Goed album met hoofdzakelijk sterke liedjes. "Off & On", een afdankertje van Roisin Murphy, is gek genoeg mijn favoriete track. Ik vind alleen dat de variatie op het album een beetje ontbreekt. Het is wel erg veel uptempo en meerdere nummers klinken nogal identiek qua productie.

Hoewel dit album goed is, vond ik het vorige album beter.

avatar van Angelo
De carrière van Sophie Ellis Bextor is nogal in een slop geraakt en exact tien jaar na haar debuut, Read my lips, lijkt daar geen verandering in te komen. De platenmaatschappij heeft voor de release van dit album maar liefst vijf (!) singles uitgebracht die -relatief gezien- allemaal flops werden. Het feit dat er enige onzekerheid was over de release van dit album in Europa beloofde al niet veel goeds, en helaas is dit album daadwerkelijk beduidend minder dan diens voorganger Trip the light fantastic. Sophie werkt voor dit album samen met veel verschillende producers en dat pakt niet geheel goed uit. Het album lijkt meer te bestaan uit losse flodders dan een samenhangend geheel. Daarnaast verlaat ze haar oude, vertrouwde nu-disco stijl; die wordt op dit album nagenoeg ingeruild voor het dance genre.

Wat overeind blijft op dit album zijn drie goede producties die we al kenden: Heartbreak (make me a dancer), Not giving up on love en Can’t fight this feeling; beter dan dat wordt het niet. Voor de rest weten 80s-inspired, Dial my number en Cut straight to the heart, en de drukke -haast hysterische- titeltrack Make a scene ook het matige album naar een hoger niveau te brengen. De overige nummers zijn na een eerste luisterbeurt redelijk, al kwam ik niet verder dan “aardig”, maar de houdbaarheid blijkt beperkt; na een aantal luisterbeurten begint het album ronduit te vervelen en zelfs te irriteren. De originaliteit die Sophie had op haar vorige albums (ook bij het wat mindere Shoot from the hip) is hier zo goed als verdwenen; dit is geen album van Sophie maar een album van diverse dj’s en producers waar zij als ‘gastartiest’ op mag zingen, zo voelt het tenminste. Haar rol is totaal ondergeschikt aan nummers die ze voorgeschoteld krijgt en dat is het met afstand het grootste minpunt aan dit album.

Het is wat het is en dat is jammer. Geen creativiteit, geen bijzondere producties, geen leuke teksten en geen leuke deuntjes. Een gebrek aan inspiratie zorgt ervoor dat dit het saaiste album van Sophie Ellis Bextor tot dusver is. Daarmee is dit de zoveelste teleurstelling van 2011. Jammer Sophie, je kan beter!

avatar van NewYorkCityLight
Mooi review. Ik ben het helemaal met je eens (al blijf ik nu nog op 3.5* blijf staan). Ik mis vooral de goede teksten. Today the Sun's on Us is mijn favoriete Sophie Ellis-Bextor nummer in meerdere opzichten (het nummer zelf, tekstueel gezien en haar stem is nog nooit zo mooi geweest in dat nummer. (En het is haar mooiste videoclip, maar dat terwijde)) en ik vind het jammer dat dit album daar echt niet aan kan tippen.
Mijn eerdere 'review' was te voorbarig zie ik nu. Want ik ben het met je eens dat de nummers na een paar keer al gaan vervelen, jammer genoeg.

Dit is echt een gemiste kans. Trip the Light Fantastic is echt veel en veel beter (Ik zie nu wel dat in m'n stem maar een half ster verschil zit, dus daar moet nog wat aan gedaan worden).

Gelukkig heeft ze aangegeven voor album #5 een hele andere kant op te gaan (ze is al begonnen met schrijven) EN ze heeft belooft dat het uitkomt voor 2020.

Mooi review.

Thanks!

Ze zag waarschijnlijk de bui al hangen. Een vergelijkbare situatie deed zich voor toen de Sugababes Sweet 7 uitbrachten, dat project leek (ook) op voorhand al te mislukken. Al gaat het hen nu beter af, ze hebben na tien jaar hun platenmaatschappij verlaten en hebben nu een contract voor 3 (!) albums getekend bij Sony. Misschien moet Sophie dat ook maar doen, na tien jaar weg bij Polydor (Universal) en overstappen naar Sony. Als ze haar willen tenminste. En 2020? Zolang wachten de fans echt niet!

Dan zijn ze d'r allang vergeten natuurlijk.

avatar van NewYorkCityLight
Ze is al weg bij Polydor! Ze brengt dit album zelf uit. Ik weet niet hoe het precies zit maar haar maatschappij wilde in ieder geval niet het album uitbrengen, nu wordt het uitgebracht onder EBGB (Ellis-Bextor Great Britain) in Engeland. Armada brengt het album in de Benelux uit (voor zover ik weet).

Ik vind het eigenlijk best wel zielig voor haar als ik het zo vertel . Ik hoop voor haar dat het album niet te erg flopt. De Sugababes hebben volgens mij ook nog maar geluk gehad dat iemand ze wilde hebben

NewYorkCityLight schreef:

Aan mij heeft ze de cd in elk geval verkocht!!!!

Niet zo goed als Trip the Light Fantastic, maar nog altijd een zeer sterk album! Onbegrijpelijk waarom ze niet meer succes heeft. Bittersweet, Dial My Number en Synchronised zijn het beste.

4,5/5

dVTB
Ik heb 'm laatst netjes aangeschaft en nog eens beluisterd. Ik blijf het al met al toch best een goed album vinden, hoewel ik ook wel wat snap van de kritiek dat Sophie min of meer 'te gast' is op haar eigen album.

Ik denk dat ze met te veel verschillende producers heeft gewerkt en dat de balans te veel is doorgeslagen naar uptempo dancetracks. Luister je naar afzonderlijke nummers, dan zijn die prima te pruimen, maar hoor je er een stuk of 4-5 op een rij, dan gaat het vervelen.

Het vorige album was in elk opzicht beter: zowel muzikaal, qua productie als ook de variatie. Op dit nieuwste album komt Sophie af en toe om in een muur van geluid; een sound die eigenlijk niet echt bij haar past.

avatar van Waste Management
CD is bij MediaMarkt te koop...

beatcluster
Waste Management schreef:
CD is bij MediaMarkt te koop...

Oh dan moet ik maar eens gaan kijken daar! Hoeveel heb je ervoor betaald?

beatcluster schreef:

Oh dan moet ik maar eens gaan kijken daar! Hoeveel heb je ervoor betaald?
Heb de CD niet gekocht omdat ik te weinig geld bij me had en ik ben zowiezo geen HUGE fan van Sophie...

Sommige nummers van het album zijn wel leuk maar er is 1 nummer die ik de beste vind en dat is ''Not Giving Up on Love'' .

beatcluster
Waste Management schreef:

Oh oke dan... Ik vind dit album best wel goed en na een jaar is het nog niet tot nauwelijks gaan vervelen bij mij dan, dus ik hoop 'm nog een keertje te kopen voor een niet te hoge prijs

beatcluster schreef:

ik weet het niet meer zeker maar denk dat de Cd zo'n 14,99 kost bij MediaMarkt en de Cd is te bestellen bij Bol.com