Screaming Trees - Clairvoyance (1986)

Label: Hall of

1. Orange Airplane (3:02)
  2. You Tell Me All These Things (2:12)
  3. Standing on the Edge (5:39)
  4. Forever (4:22)
  5. Seeing and Believing (3:35)
  6. I See Stars (4:32)
  7. Lonely Girl (3:06)
  8. Strange Out Here (4:27)
  9. The Turning (2:44)
  10. Clairvoyance (4:03)
avatar van Madjack71
Een album dat muziek bevat die een mengeling is van The Doors vs. Punk i.c.m. drugsgerelateerderock. Een beetje chaotisch en nog niet helemaal tot volle wasdom gekomen. Met een jonge Lanegan die zich lekker laat gaan, maar niet altijd weet te overtuigen.

avatar van Reint
Omdat ik toch wel benieuwd ben naar sommige wortels van Nirvana en de grunge-beweging, heb ik deze plaat maar eens aangezet.

Weet vrij weinig van deze band - los van het feit dat Mark Lanegan hier in zat, die ik dan ook weer amper ken. En nu schijnt dit album volgens de fans in de youtube comment sectie ook nog eens meer de verdienste te zijn van ene Gary Lee Conner dan Mark Lanegan.

Moeilijk te omschreven, deze rockplaat. Er is sprake van echo, maar niet veel, gitaarmuren, maar dan in de verte, soms Johnny Thunders-achtige punkrock, maar ook een nerveuze tick die doet denken aan sommige Britse bands als Josef K, The Only Ones en sommige C86-acts. En The Doors, die hoor je ook, maar dan zonder orgel.

Nummers moeten allemaal nog een beetje landen, maar de band heeft er in ieder geval lekker veel zin in.