Æon Spoke - Above the Buried Cry (2004)

Label: Just for Kicks

1. No Answers (3:46)
  2. Pablo at the Park (5:15)
  3. Suicide Boy (3:34)
  4. Grace (5:54)
  5. Silence (4:22)
  6. Emmanuel (4:37)
  7. Face the Wind (5:37)
  8. For Good (4:11)
  9. Nothing (5:33)
  10. Yellowman (3:44)
Ze pretenderen zelf een progressieve rockband te zijn, maar in feite zijn ze makkelijk te plaatsen in het steeds langer wordende rijtje Coldplay, Saybia, Travis, Starsailor etc. hoewel je wel degelijk progressieve invloeden hoort.

Gewoon hele mooie liedjes dus met als hoogte punt het uiterst trage Grace (geen cover).

Mooie cover ook

avatar van Fianosther
ja het is absoluut een leuk album maar zoals je al zei makkelijk vergelijkbaar met coldplay, hoewel ik coldplay toch beter vind. Toch wel bijzonder dat de man achter dit project als gitarist in Death heeft gespeeld ten tijde van human en ook nog eens in de death metal band Cynic zwaar goed en technisch gitaarwerk ten gehoren heeft gebracht.

Dat wist ik dan weer niet, das inderdaad wel een interessante verandering.. ik neem aan dat jij ze daardoor ook kent

Ik heb de CD al sinds vorig jaar december of zoiets. Besteld uit de VS. Ik vind de melangoliek prachtig, vooral omdat Paul Masvidal met Terminale patienten gewerkt heeft en om die reden heeft ie ook de album gemaakt. Grace, Silence en Yellowman zijn mijn favoriete nummers... Maar de rest is ook best wel leuk en heerlijk om er naar te luisteren. Ben zeer blij met de cd moet ik zeggen.

avatar van bonothecat
Erg mooie cd die vooral naar het einde toe steeds intenser wordt.........Yellowman is een prachtig nummer. 3,5*

avatar van VanDeGriend
Ik vind dit een erg mooie cd. Zang lijkt op het eerste gehoor wat vlak maar blijkt bij nadere beluistering prima bij de muziek te passen die inderdaad, qua sfeer, nogal in het verlengde ligt van Coldplay en Elbow. Dit neemt niet weg dat de cd voldoende eigens heeft om te kunnen boeien. Er staat geen zwak nummer op. Prachtige songs als Grace , Emmanuel, Yelloman en Nothing trekken deze cd naar een hoog niveau. Hoger dan X&Y en LOTFW. 4,5* voor nu.

Ik vind het vreemd dat ze in Nederland totaal onbekend zijn. Er zijn maar weinig mensen die Æon Spoke kennen.