Man Man - Life Fantastic (2011)

Label: ANTI-

8. Eel Bros
  9. Bangkok Necktie
  10. Life Fantastic
  11. Oh, La Brea
Ha, daar zijn ze weer: die gekke, maffe mannen van Man Man. Tom Waits en zijn muppets.

Nou wat dat laatste betreft word ik op mijn wenken bediend met zo'n albumhoes.
Deze band staat altijd garant voor een hoop gekte en vooral ook een hoop drukte. Dat is op Life Fantastic niet anders. Het is een energiek stel zullen we maar zeggen.
Toch valt het op in vergelijk met de vorige drie: het klinkt allemaal wat gelikter, minder rommelig en zelfs wat toegankelijker. Waarschijnlijk door hun samenwerking met een wat serieuzere producer (Mike Mogis: Bright Eyes) en ook de strijkers die hier en daar terug te horen zijn geven het een iets chiquer tintje.
Daarbij komen een aantal nummers zelfs wat serieuzer en kalmer over. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat een aantal nummers in het teken staan van relaties die beëindigd zijn en zelfs de dood van goede vrienden.

Ik kan me voorstellen dat grote fans misschien even moeten slikken als ze dit horen, alhoewel ze er snel overheen zullen geraken want Man Man mag dan wat ouder en wijzer overkomen; hun gekke streken zijn ze nog niet verleerd. Ik vind het zelfs wel een stap vooruit dat het geheel wat meer in banen geleid wordt op deze cd.

Mijn verwachting dat drie albums Man Man wel genoeg zouden zijn wordt op deze manier niet ingelost. Het leven is nog steeds fantastisch met Man Man door je boxen schallend.

avatar van mr.Siegal
Man, man, wat ben ik blij met dit nieuwe album. Vond de eerdere albums al erg vermakelijk, maar op dit album zijn de songs ruimtelijker en minder chaotisch. Begrijp me niet verkeerd, het instrumentarium is nog steeds zeer utgebreid, de zang is nog steeds 'raw as fuck' en de nummers zitten vol met tierelantijntjes, maar in plaats van chaos is het meer gefocussed op melodie. I love it! 4,5*

avatar van The Scientist
Op sommige momenten een beetje dufjes, maar het grootste deel van deze plaat weet me erg goed te vermaken, ook maar eens meer van luisteren.. Het doet me bij vlagen wel Mars Volta nummers meeneurien (vraag me niet waarom)...

Ik vind de wat rommelige nummers eigenlijk het leukst van de plaat... en daar staat gelukkig nog genoeg van op, al ken ik de oude niet dus kan ik het niet vergelijken.

The Scientist schreef:

Dan ga jij die oude albums denk ik meer waarderen dan deze.