Edo. G - A Face in the Crowd (2011)

Label: The Orchard

1. Fastlane (3:04)
  2. Life (Interlude) (0:37)
  3. I Was There (3:38)
  4. Stop It (3:08)
  5. Rappers (Interlude) (1:08)
  6. Dummies (4:02)

met Bishop Lamont en Def Jeff

7. Black Power (Interlude) (0:33)
  8. Righteous Way (3:03)
  9. Like That (4:10)

met Slaine en Jaysaun

10. Beat (Interlude) (0:23)
  11. Only You (3:33)

met Amandi

12. Ain't Gonna Wait (3:08)
  13. Drink Up (3:05)
  14. One Two (2:47)

met JTronious

15. Life (2:38)

met Chali 2na

16. Speak Ur Mind (3:25)

met M1

17. World on My Shoulders (3:26)

met Made Men

18. Time Bomb (Outro) (1:02)
Rene1979
Wat heb ik hier zin in zeg....

Harco
Die gastartiest op track zes, is dat dezelfde als deze man? Of is die track nog niet gelekt?

avatar van René.
Edo G

Ben benieuwd.

avatar van Delars
Edo G is altijd wel een vermakelijke rapper inderdaad

avatar van Sjoerd_
Ik hoop dat het diezelfde Def Jef is! Grappige cover trouwens..

Edo. G - A Face In The Crowd
Album sampler!

Staat ook een snippet bij van Fast Lane.

avatar van Sjoerd_
Klinkt niet verkeerd..

avatar van Game
Hier ben ik wel benieuwd naar. Eindelijk weer eens wat moderne boombap hiphop.

Leuke cover ook.

avatar van He$$el_01
Game schreef:
Hier ben ik wel benieuwd naar. Eindelijk weer eens wat moderne boombap hiphop.

Leuke cover ook.

avatar van Game
He$$el_01 schreef:

Celph Titled vorig jaar nog, of vind je dat geen echte boombap?

Nog niet gecheckt, maar ik moet nog zoveel moois van vorig jaar nog beluisteren

He$$el_01 schreef:

Celph Titled vorig jaar nog, of vind je dat geen echte boombap?

het is maar wat je modern noemt dat album heeft allemaal beats uit een periode van 1994 tot 1996.

avatar van He$$el_01
Ja, maar volgens mij zijn de beats van dit album wel een beetje met die beats te vergelijken. En hij is vorig jaar uitgekomen...

avatar van ThingMan
Harco schreef:

Volgens mij is Def Jeff is van de leden van The Almighty RSO. De eerste groep van Benzino. Die weer te horen is in het nummer World On My Shoulders. Is een lekker nummer overigens.

Ben benieuwd naar dit album.

avatar van Elohim
YouTube - EDO G - Fastlane (Prod by DJ PREMIER) [2011 Free D/L]

Ik heb hier erg zin in! Snippets klinken best lekker =D
Trouwens... Geen Masta Ace?
Ik kijk trouwens erg uit naar de Special Teamz track en de track met M1.

Maxmus
Ben toch redelijk teleurgesteld na het luisteren van het album.
Het is niet echt bepaald boom bap zoals sommige mensen in de comments zeggen, sterker nog er zitten redelijk veel nummers op met veel R&B sfeer/refreinen.

Je kan het album niveau een beetje vergelijken met Ace & Edo - Arts & Entertainment.
Als je dat album al niet veel aan vond denk ik dat je hier ook niet echt zult van houden.
Edo G heeft altijd wel een unique flow gehad en is makkelijk te volgen kwa punchlines en zijn slome flow. De producties worden verzorgd door M-Phazes, Young Cee en ook een nummer door DJ Premier.
Maar ik moet zeggen dat de voor mij onbekende producer Max Mostly hier met nummer 4 en 15 de vetste beats afleverd.

Overal staan er aardig wat solide tracks op, maar toch had ik er meer van verwacht.
Tracks zoals Dummies, Only You, One Two zijn dan ook een grote mistap
Ook jammer van de 5 skits, vind dat altijd jammer om dat gepraat op een muziek album te horen.

avatar van Rhythm & Poetry
Plaat die aardig begint maar naarmate de muziek vordert steeds saaier wordt door de eentonigheid. Bovendien helpen de skits (hetgeen ik het meest haat aan de hiphop) totaal niet mee, doordat ze het kleine beetje tempo geheel onderuithalen. Daarnaast matcht de stoere, mannelijke stem van Edo G. totaal niet met de R&B refreintjes die ook met regelmaat te bewonderen zijn op A Face in the Crowd. En dan zuigt het tekstueel ook nog eens. Nee, dit stelt allemaal niet heel veel meer voor.

Rene1979
Ik zit nog aan het begin van de plaat.. Ik vind Edo altijd wel goed en als ik zie dat oa MPhazes produceert, dan heb ik toch nog goede hoop...

avatar van MJ_DA_MAN
Wel een leuk album, maar het had een stuk beter gekund. Edo flowt, zoals we van hem zijn gewend, lekker droog en zelfverzekerd, maar de beats hadden bij vlagen beter gekund. Staan natuurlijk wel wat leuke nummertjes op, maar Edo verdient betere beats. Mede doordat Edo gewoon een goede rapper is en dus graag naar hem luister krijgt dit album 3*, al is dat wel het maximale voor nu.

En mijn 800e stem.

Felicitaties MJ.

avatar van Rhythm & Poetry
Met het uitbrengen van A Face in the Crowd voorziet Edo. G de hiphopwereld nu al drie decennia lang van albums. Het begon samen met Da Bulldogs in 1991, om vervolgens begin deze eeuw ook zijn eerste solowerk te releasen. Na samenwerkingen met Masta Ace en Jaysaun & Slaine (onder de naam Special Teamz), staat de rapper er nu weer alleen voor. En de conclusie die na het horen van A Face in the Crowd kan worden getrokken is dat de tijd voor Edo. G heeft stilgestaan. Productioneel klinkt het album gedateerd en de raps van Edo zijn te traag.

Kortom: Edo. G is oud geworden. Waar de MC ooit zo levenslustig over beats van bijvoorbeeld DJ Premier draafde, klinkt zijn flow nu krampachtig. Aan dit negatieve beeld helpen de verwijten die hij maakt naar de rappers van nu (zonder namen te noemen) en wat grootspraak mee. Misschien klonk het overtuigend als Edo. G nog zou beschikken over een agressieve, levenslustige flow, maar in plaats daarvan ontbeert het de rapper aan enige emotie. Hij klinkt verveeld doordat hij steeds hetzelfde, slome tempo toepast. Maar ondanks deze futloze vertoning blijft het lage, doorleefde stemgeluid van Edo. G wel overeind.

Wat niet bepaald meewerkt aan de geloofwaardigheid van de 41-jarige MC is de samenwerking die hij aangaat met een handvol fletse r&b-zangers. De hooks op onder meer de nummers Only You en One Two zijn mierzoet en worden - door het vele gekreun van de Chris Brown-imitators - aanstellerig gebracht. Dus mocht Edo. G nog eens het idee krijgen om een nieuwe generatie rappers eens goed op hun tekortkomingen te wijzen, dan is het een idee om zelf dit soort elementen uit zijn muziek te schrappen.

Toch is niet alles wat op A Face in the Crowd staat van weinig waarde. Op het door DJ Premier geproduceerde Fastlane pakt de ouderwetse vorm van hiphop wél goed uit. Een fijn opgeknipte sample, zoals alleen Primo dat kan, zorgt voor een soulvolle onderlaag waardoor het warme stemgeluid van Edo. G veel beter tot zijn recht komt. Daardoor is het jammer dat Premier maar op één nummer voor de productie verantwoordelijk is. Zijn beat matcht namelijk veel beter bij de rapper, in tegenstelling tot de sfeerloze en kale instrumentaties die bijvoorbeeld M-Phazes en Statik Selektah de gastheer voorschotelen.

De bijdrage van ex-Jurassic 5-lid Chali 2na op Life zorgt wél voor vermaak: met flink wat tempowisselingen en een goede dosis alliteratie laat hij horen dat oude rappers jeugdig kunnen klinken. Iets wat Edo. G in ieder geval niet is gelukt. De samenwerkingen met r&b-artiesten werkt niet, evenals het bekritiseren van de jeugdige rappers. A Face in the Crowd komt over als een gedateerde klaagzang, waarbij de pot de ketel verwijt zwart te zien. Edo. G haalt zo nu en dan uit naar de moderne tijd en de rappers van tegenwoordig, maar verzaakt zelf en laat een verveelde indruk achter.

Bron: Hiphopleeft - Edo. G - A Face in the Crowd

avatar van Timmie
Fastlane is anders een goede track, maar misschien word het naarmate de tijd verloopt saaier zoals je zegt. ik weet het nog niet.