Randy Newman - The Randy Newman Songbook Vol. 2 (2011)

Label: Nonesuch

1. Dixie Flyer (3:20)
  2. Yellow Man (2:02)
  3. Suzanne (2:46)
  4. The Girls in My Life, Pt. 1 (1:46)
  5. Kingfish (2:11)
  6. Losing You (2:44)
  7. Sandman's Coming (2:17)
  8. My Life Is Good (3:25)
  9. Birmingham (2:21)
  10. Last Night I Had a Dream (1:54)
  11. Same Girl (2:46)
  12. Baltimore (3:03)
  13. Laugh and Be Happy (2:20)
  14. Lucinda (1:35)
  15. Dayton, Ohio, 1903 (1:52)
  16. Cowboy (2:23)
avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Yes, weer zo'n prachtig album met alleen Randy op piano!

avatar van Oldfart
© ANP Amsterdam:

Liedjesschrijver Randy Newman gaf dinsdagavond een exclusief optreden voor Radio 2 in DeSmet in Amsterdam.
Dit ter promotie van zijn nieuwe album The Randy New Songbook, Volume 2. "De meeste nummers zijn niet autobiografisch," licht hij toe, "anders zou ik in een inrichting zitten."

Newman duikt op het drieluik The Randy Newman Songbook - waarvan vrijdag het tweede deel verschijnt - in zijn eigen songcatalogus en laat nieuwe uitvoeringen horen van zijn bekende en minder bekende werk. "Het was niet mijn idee, maar van iemand van de platenmaatschappij", onthult hij.

Vrijdag 6 mei is het miniconcert van Randy Newman om 23.00 uur te horen in het programma Legndarisch Live op Radio 2. Diezelfde dag verschijnt het album The Randy Newman Songbook, Volume 2.

avatar van Bartjeking
Inderdaad prachtig, doet me met weemoed terugdenken aan zijn optreden in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven een tijdje terug. Een geweldig optreden met Randy alleen achter piano. En dat is op dit album niet anders. Vooral voor de fans denk ik, want voor de rest zijn de nummers gewoon te vinden op andere platen. Zal inderdaad een ideetje van Nonesuch zijn om de kas wat te spekken.

Hopelijk snel weer nieuw werk van dit cynisch genie, zijn teksten prikkelen nog steeds en weinigen kunnen onderbuikgevoelens verwoorden zoals hij. Genieten en luisteren!! Ondanks dat het wellicht teveel een herhaling van zetten is: gewoon 4*.

avatar van bertus99
Bartjeking schreef:
weinigen kunnen onderbuikgevoelens verwoorden zoals hij.

Ahaaa. dat is misschien een van de voornaamste redenen waarom de teksten van Randy zo opvallend sterk zijn.

kiriyama
Misschien nog wel beter dan het eerste deel. Nummers als 'My Life is Good,' 'Last Night I Had A Dream,' 'Dixie Flyer,' 'Same Girl' en 'Baltimore' zijn gewoon prachtig. Hopelijk komt er nog een derde deel.