Screaming Trees - Buzz Factory (1989)

Label: SST

1. Where the Twain Shall Meet (3:29)
  2. Windows (2:43)
  3. Black Sun Morning (5:03)
  4. Too Far Away (3:38)
  5. Subtle Poison (3:53)
  6. Yard Trip #7 (2:24)
  7. Flower Web (3:41)
  8. Wish Bringer (3:07)
  9. Revelation Revolution (2:43)
  10. The Looking Glass Cracked (3:36)
  11. End of the Universe (6:11)
speranza
Dit is een heerlijk album met Flower Web als slagroom op de taart.

avatar van Madjack71
Tot nu toe vind ik de jaren tachtig worpelingen van de Screaming Trees niet helemaal overtuigen. Deze klinkt wel beter als Clairvoyance, maar ik mis toch wat massa in de nummers om mij echt te betrekken. De nummers gaan wat aan mij voorbij, zonder dat er voor mijn gevoel echt iets bovenuit weet te springen.

avatar van EttaJamesBrown
Plaat van het jaar volgens VERA destijds. Misschien is dat iets teveel eer al staan er werkelijk enkele puike nummers op. Black Sun Morning bijvoorbeeld. Dat nummer heeft dezelfde kracht als Smells like teen spirit. Wat had de wereld er anders uitgezien als niet teen spirit maar Black Sun Morning de wereld veroverd had.

avatar van milesdavisjr
Uncle Anesthesia vormt voor mij de beste worp van de heren, gruizig, uitgebalanceerd en hier en daar wat korte psychedelische passages, de plaat gaat erin als koek. De albums van Lanegan en consorten die hier aan vooraf gingen zijn best redelijk maar in mijn ogen ook niet opzienbarend. Hoewel Buzz Factory al wel een aantal fijne songs telt is het in zijn geheel ook nog niet overtuigend genoeg. Lekkere vuige rock n'roll met de voeten in de jaren 70 waarbij een band als Sonic Youth zeker zijn invloed heeft nagelaten. Black Sun Morning, Windows en Too Far Away, prima songs, hierna verslapt mijn aandacht flink. Lanegan overschreeuwt zich regelmatig en hoewel in bezit van een heerlijke bariton stem hoor ik hem liever wat ingetogener voor de dag komen. Dat zou in zijn latere loopbaan helemaal goed komen maar Buzz Factory tikt wat mij betreft het niveau niet aan van zijn opvolgers. Dat is niet erg, maar in tegenstelling tot Uncle die mij op meerdere vlakken boeit, doet Buzz Factory dat te weinig. Een voldoende derhalve.