Een ingetogen EPtje, deze nieuwe van Snares.
Het eerste nummer
Ever Apparent All Being Shoulder bestaat (zoals de titel van de EP al doet vermoeden) uit een soort reggae ritme met wat verknipte beats en subtiele geluidjes eroverheen gesprenkeld. Een lage/trage stem door het nummer maakt het geheel nog wat duisterder.
Where You Stopped the Heaviest is nog wat sfeervoller; een langzame beat met wat echoënde geluidseffecten en akkoorden. Niet echt wat we van Snares gewend zijn, maar wel leuk.
Bij
The Identification Circles Levitate komt de reggae beat weer terug, maar ook hier blijft het (voor Snares' doen) allemaal uiterst subtiel. Alleen bij de afsluiter ratelt en stuitert het iets(!) meer en horen we eigenlijk voor het eerst wat herkenbare Snares-beats (in de stijl van HCCBU).
Wat opvalt is dat de EP over de gehele lengte erg sfeervol is. In z'n vorige releases verviel hij vaak snel in meligheid en dat gebeurt hier gelukkig niet. Eigenlijk is de hele EP best goed gedaan, alleen hou ik nu eenmaal niet van die hele reggae stijl. Vandaar niet meer dan 3* voor nu (en dan met name voor het tweede en vierde nummer en de sfeer van de hele EP).
(samples zijn te beluisteren op de
Planet Mu site)