Amboss & Zombie Flesheater - Civil War in Kingston (2004)

Electronic
Label: Restroom

1. Amboss Theme (1:17)
  2. Dematerialisation (4:11)
  3. Machine Performance (5:10)
  4. Ex Pi Ate (4:50)
  5. Civil War in Kingston [Version] (1:28)
  6. Mindriot (3:10)
  7. Ashera - Illusion [ZFE Rmx] (3:16)
  8. Tronic Dismember (4:13)
  9. Antibreaks (3:37)
avatar van Onderhond
Zo hij is toegevoegd Goodfella. Niet vergeten stemmen. Breakcore van een onbekend label, onbekende artiesten ook, eens kijken wat ik me heb laten aansmeren

Amboss begint er (iets te) rustig aan. Schattig melodietje, daar niet van, maar wat plat. "Dematerialisation" is beter, typische stevige breakcore, zwaar gedistorte samples die zorgen voor een zeer ruwe sfeer. Niet superhectisch, maar minstens zo lawaaierig. "Machine Performance" is ietwat meer ingetogen, ook iets te braaf soms. Iets wat "Xe-Pi-Ate" dan weer goedmaakt. Vette samples, stevig geratel.

Het wordt echter snel duidelijk dat Zombie Flesheater (debiele naam, maar kom) hier de main attraction is. Al vanaf de eerste noten van "Civil War In Kingston" blijkt dat dit een pak venijniger, geflipter en boeiender is. Ritmisch vliegt het lekker alle kanten uit, op zoek naar het dichtsbijzijnde raam of glas om z'n geweld op te kunnen botvieren. Een D'Kat is het niet, maar hij doet aardig z'n best soms. "Mindriot" en "Achera-Illusion" zijn twee zware, logge vette breakcore track, "Tronic Dismember" kladt er nog een pak noize bij. Erg coole track. "Antibreaks" is nog een geweldige afsluiter, waardoor het Zombie Flesheater gedeelde lekker zwaar op de maag blijft liggen.

Amboss valt iets te licht uit, ZF daarentegen maakt dat zeker goed. 3.5* en 4.5*, eindresultaat 4* dus. Mooie aanrader Goodfella

avatar van Goodfella
Beetje laat, maar mooi om te zien dat 'ie beviel

Het gaat inderdaad om Zombie Flesheater hier, een naam die me tijdens een breakcorefeestje in Arnhem een paar maanden geleden is aangeraden. Smerig en energiek gebeuk dat op elk vlak nét even een stapje verder gaat dan de concurrentie. Een kerel die bij Peace Off niet zou misstaan inderdaad. Aanrader voor euhm.. well..