I Am Oak - Oasem (2011)

10. Ocyaan (3:08)
  11. Island II (2:48)
  12. Horizon II (3:16)
avatar van Motdattan
Vorige plaat was echt super. Heb deze dan ook meteen gepre-orderd.

Curt is hier te beluisteren; I Am Oak - Curt | Snowstar Records - snowstar.bandcamp.com

Prima druggy klinkende folk.
Valt hier aardig in de smaak.

avatar van BB King
erg mooi van deze groep uit Utrecht.
is cd van de maand bij Excelsior Records Supporters.

Gregson
'On Claws' vond ik een erg mooi album, deze ga ik zeker luisteren!

avatar van Metalhead99
Een sterk en mooi album. Dat deze groep uit Utrecht komt. Erg sterke 'nieuwe' muzikanten dan, ik ga binnenkort 'On Claws' eens opzetten.

avatar van niels94
Dit album krijgt op nu.nl 5 sterren. Terecht? Misschien moet ik dit ook maar eens gaan beluisteren dan

avatar van OmeWillem
Het is een mooie plaat geworden die in zijn geheel makkelijker wegluistert dan de vorige, hebben meer mensen dat?

avatar van JoostBo
OmeWillem schreef:
Dat heb ik ook! Ik vind hem beter dan On Claws. Dat album vond ik bij vlagen vrij saai. Deze is veel rijker qua instrumentatie waardoor ik meer geprikkeld wordt om te blijven luisteren.

avatar van Chameleon Day
En ze hebben de 3voor12 award toegekend gekregen. Of dat terecht is, weet ik niet. Ken alleen het debuut. En dat is een mooie, intieme plaat.

avatar van midnight boom
Oasem is een intieme kippenvel plaat. Maar het klinkt bij mij in de oren ook allemaal wat gemakkelijk, ik heb niet echt het gevoel dat ik iets 'beleeft' heb na een luisterbeurt, om het zo maar uit te drukken. Toch vind ik het een hele verslavende plaat. Een beetje gemengde gevoelens dus.

avatar van midnight boom
Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en luister ik deze plaat nog steeds wekelijks. Deze liedjes kruipen langzaam dieper en dieper onder je huid. Fenomenaal.

avatar van thetinderstick
Persoonlijk vind ik dit een van de wat mindere platen van I Am Oak. De hoogepunten zijn echter fantastisch ('Horizon', 'Ancient', 'Curt' en mijn favoriet 'Giant'). Verder iets teveel nummers die me niet zo weten te raken. Een gedurfde plaat doordat er, in tegenstelling tot het debuut, weinig gitaar in deze plaat zit. Een halfgeslaagd experiment wat mij betreft.