John Patton - The Organization! (1994)

Alternatieve titel: The Best of 'Big' John Patton

Jazz
Label: Blue Note

1. Along Came John (6:03)
  2. Silver Meter (5:38)
  3. Bermuda Clay House (5:57)
  4. Jerry (6:43)
  5. Hot Sauce (7:57)
  6. Fat Judy (7:40)
  7. Amanda (6:09)
  8. The Turnaround (6:45)
  9. Latona (7:22)
  10. Chitlins Con Carne (6:36)
  11. Footprints (6:23)
  12. Freedom Jazz Dance (4:45)
  13. Ain't That Peculiar * (6:39)
  14. Barefootin' * (7:06)
  15. Boogaloo Boogie * (5:24)
  16. Sissy Strut * (6:55)
  17. Dirty Fingers * (6:15)
  18. Man from Tanganyika * (6:19)
  19. Memphis * (5:56)
Dit is een heel mooi samengestelde Blue Note UK verzameling van het beste van 'Big' John Patton door Dean Rudland. De muziek komt van maar liefst 9 albums uit met name de jaren '60. Alleen de laatste 2 nummers van de CD zijn in 1970 opgenomen en één pas in 1994 uitgebracht door Blue Note.

Verder staan er op de 2LP nog 4 songs uit twee nog niet eerder uitgebrachte sessies. Overigens staan er 4 tracks meer op de 2LP, 7 nummers zijn anders dan op CD (zie bonustracks), 3 nummers staan alleen op CD. Het loont hier zelfs om zowel de CD als 2LP versie van aan te schaffen. De tweede LP met veel onuitgebrachte nummers is bijzonder en de moeite zeker waard.

Voor liefhebbers van Grant Green, zoals ik, is er heel goed nieuws: hij speelt op minstens negen nummers mee op gitaar. Op de eerste zes nummers horen we trouwens Ben Dixon op drums. Op alle nummers natuurlijk John Patton op orgel. Verder horen we op twee songs Bobby Hutcherson en blazen er nog regelmatig anderen mee op dit prima verzamelalbum.

Ik heb even uitgezocht van welke sessies 6 nummers op LP2 zijn:

C2 C3 Boogaloo 1968/ uitgebracht 1995