Oscar Brown Jr. - Mr. Oscar Brown Jr. Goes to Washington (1965)

1 stem

Jazz / Soul
Label: Fontana

1. One Life (3:14)
  2. Beautiful Girl (3:15)
  3. Maxine (2:50)
  4. Maggie (3:01)
  5. Living Double in a World of Trouble (3:29)
  6. Glorious Tired Feeling (2:43)
  7. Tower of Time (3:27)
  8. Muffled Drums (3:43)
  9. Brother, Where Are You (4:09)
  10. Forty Acres and a Mule (3:33)
  11. Call of the City (2:53)
  12. Summer in the City (3:27)
  13. Brother, Where Are You (5:38)
avatar van heartofsoul
Deze in 2005 overleden jazzvocalist vond ik altijd een sympathiek figuur. Hij werkte samen met Max Roach voor het bekende album We Insist (Freedom Now Suite) ; hij schreef samen met hem de lyrics. Verder schreef hij veel songs en nam zo'n 10 à 12 albums op. Dit live-album werd opgenomen in de Cellar Door in Washington, en -sorry- ik vind het enigszins bedaagd en ook wat saai. Brown had een mooie en soepele stem, echter met een voor mij hinderlijk vibrato (wat me ook zo tegenstaat bij Terry Callier). Hij wordt deskundig begeleid door Floyd Morris (piano), Herbert Brown (bass), Curtis Boyd (drums) en Phil Upchurch (gitaar). Die laatste had ik graag wat duidelijker gehoord, omdat ik hem een interessante gitarist vind. Verder vind ik het nachtclubsfeertje met obligaat applaus niet zo fijn. Dit alles bij elkaar is de reden dat dit album nu pas, na zo'n 15 jaar weer eens uit de kast komt.