Subtitle - Young Dangerous Heart (2005)

Hip-Hop / Electronic
Label: Gold Standard Labs

1. Intro (0:49)
  2. Gio-graph-ick (4:23)
  3. Leave Home (4:26)
  4. Palm Fronds (2:12)
  5. Young Dangerous Heart (3:43)
  6. Fast Food / Fast Death (4:20)
  7. Cray Crazy (5:05)

met No Can Do, Aceyalone en Busdriver

8. Subtalk (2:48)
  9. Where To? (4:03)
  10. Con-Contrived (I'm Not) (3:06)
  11. Serial Boxes (4:20)
  12. I Feel Nothing (2:08)
  13. Springtime in Rufferdam (2:24)
  14. Killer Drones on Street (3:10)
  15. Organichemico (2:45)
  16. Crew Cut (For Sale) (8:22)

met No Can Do, LMNO, Existereo, Pterrodato, PSC_Lucky I Am, Awol One, Murs, Vixxin, Puzoozoo Watt, Liferexall en Busdriver

17. Outro (3:52)
avatar van tovenaar
Echt veel hip-hop luister ik nou ook weer niet, maar af en toe kan er best wat in. Vooral als het zo klinkt als bij Subtitle. Dit is hip-hop die ik wel kan pruimen. Tikkeltje electronic ook af en toe (dat had van mij nog wel wat meer gemogen) dus daar zeg ik geen nee tegen.

avatar van BoordAppel
De beats zijn wel ok maar Subtitle's flow en stem liggen me niet zo. Het klinkt allemaal vrij vermoeiend. Nog wat vaker luisteren.

I love Holland, that's my favorite place en nog een hoop geleuter over Rotterdam, dat is dan wel weer grappig .

avatar van BoordAppel
Ja jammer dit. Subtitle is een matige rapper met vooral een enorm saaie flow, echt helemaal geen variatie daarin. Beste tracks zijn dus ook de nummers met gastartiesten: Cray Crazy en Crew Cut (For Sale). De beats maken nog wat goed maar Subtitle krijgt het voor elkaar om me soms te irriteren, en dat is knap.

avatar van Osiris Apis
Eerste 5 nummers vind ik het beste. De titeltrack steekt er voor mij duidelijk uit. Hierna is het meeste niet zo interessant.
De track 'Crew Cut' duurt 8 minuten met steeds dezelfde beat en veel gast mc's. Dit is echt te lang.

Subtitle skills als mc zijn niet uitmuntend. Maar hij gaat mij niet irriteren.
Met de orginaliteit meegenomen toch nog 3*.