Robert Rodriguez, John Debney & Graeme Revell - Sin City (2005)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Sin City (1:55)

2. One Hour to Go (2:12)

3. Goldie's Dead (2:15)

4. Marv (2:10)

met Graeme Revell en Robert Rodriguez

5. Bury the Hatchet (2:40)

6. Old Town Girls (0:44)

met Graeme Revell en Robert Rodriguez

7. The Hard Goodbye (4:32)

8. Cardinal Sin (2:14)

met Graeme Revell en Robert Rodriguez

9. Her Name Is Goldie (1:00)

10. Dwight (2:11)

11. Old Town (3:16)

met John Debney en Robert Rodriguez

12. Deadly Little Mino (2:58)

met John Debney en Robert Rodriguez

13. Warrior Woman (2:19)

14. Tar Pit (2:11)

met John Debney

15. Jackie Boy's Head (0:36)

met John Debney

16. The Big Fat Kill (3:16)

17. Nancy (1:34)

18. Prison Cell (1:48)

19. Absurd (3:40)

met Fluke

20. Kiss of Death (1:58)

met Robert Rodriguez

21. That Yellow Bastard (1:36)

22. Hartigan (1:43)

23. Sensemaya (5:59)

met Silvestre Revuelias

24. Sin City End Titles (3:16)

met Robert Rodriguez

De film kan me niet echt interesseren, maar dit score-project kan nog best interessant uitpakken...

3 verhaallijnen die elk door een andere componist verzorgd zijn, hopelijk is dat er aan af te horen

neo
In ieder geval alweer anders als andere Rodriguez projecten als Spy Kids waar het meer een bij elkaar geraapt zooitje componisten was met een warboel van stijlen en ongein.

Wel, dat is nu echt wel een leuk idee. Elke componist zijn verhaalllijn. Heeft dat dan ook effect bij de thema's? Zijn ze afzonderlijk gecomponeerd dan?

Interessant!

Hmm.....jammer genoeg vallen de verschillende verhaallijnen nauwelijks tot niet op en klinkt het gewoon als 1 samenhangende score, bijna alsof het van 1 componist is. Bijna, zeg ik, omdat je toch wel enkele afzonderlijke stijlen natuurlijk door ziet schemeren, waarbij Debney duidelijk enkele hoogtepunten aflevert (The Big Fat Kill, bv)

Hoewel dit een gemiste kans is, is het zeker niet teleurstellend. Lekker experimenteel hier en daar, waardoor alle cliches van film-noir muziek naar een hoger niveau wordt getrokken!

avatar van jacobine_rodijk
Los van de film valt de score een beetje tegen. Alleen de nummers Marv, Kiss of Death en Absurd steken eruit. Maar in de film komt de muziek beter uit de verf waardoor de muziek toch nog een redelijke beoordeling krijgt. Toevallig dat het enige techno-achtige nummer dat niet speciaal voor de score gemaakt is (Fluke - Absurd) naar mijn mening het beste nummer is. 3,5 *

neo
Weer een duidelijk voorbeeld waarbij sound design en score zo door elkaar heenlopen, en de grenzen van de twee steeds meer vervagen.

kvond hem gewoon slecht. kweed nie hoe het komt. de muziek was niet echt goed.