Pet Shop Boys and Jonathan Harvey - Closer to Heaven (2001)

Label: Epic

1. My Night (3:52)

met Billie Trix & Cast

2. Something Special (3:20)

met Straight Dave

3. Closer to Heaven (3:35)

met Shell en Straight Dave

4. In Denial (2:15)

met Vic en Shell

5. Call Me Old-fashioned (3:57)

met Bob Saunders

6. Nine Out of Ten (3:35)

met Shell en Straight Dave

7. It's Just My Little Tribute to Caligula, Darling! (3:24)

met Billie Trix en Billie's Babes

8. Hedonism [Instrumental] (2:48)
  9. Friendly Fire (2:58)

met Billie Trix

10. Shameless (3:15)

met Vile Celebrities

11. Vampires (4:36)

met Vic en Billie Trix

12. Closer to Heaven (3:46)

met Straight Dave en Mile End Lee

13. Out of My System (4:49)

met Shell en Billie's Babes

14. K-Hole [Instrumental] (3:37)

met Billie Trix

15. For All of Us (4:11)

met Straight Dave

16. Closer to Heaven (1:23)

met Straight Dave

17. Positive Role Model (4:34)

avatar van vigil
Deze misten we nog inderdaad. Een redelijk maar zeker niet spectaculair (musical) album. Dan vind ik het ballet album wat op dit moment net uit is beter.

dVTB
De soundtrack van de musical "Closer To Heaven" die de Pet Shop Boys samen met Jonathan Harvey maakten. De musical en dit album stammen uit 2001, maar verschillende tracks stonden al op het studio-album "Nightlife" uit 1999.

Meerdere nummers werden geschreven met het oog op deze musical, maar haalden nooit de uiteindelijke versie. De broadway-achtige track "Tall thin men" is nooit uitgebracht, net als het nummer "You've got to start somewhere." Verschillende Nightlife-tracks staan tussen de demo's van deze musical. Ook het nummer "Here" van het album Release (2002) stond ertussen, toen nog "Home" geheten.

Op dit album zijn "My Night", "Call Me Old-fashioned", "Friendly Fire" en "For All Of Us" wat mij betreft de sterkste tracks. "Something Special" en "Nine Out Of Ten" zijn typische Pet Shop Boys-ballads en "Out Of My System" is een geslaagde poging om een R&B-track neer te zetten.