Little Scream - The Golden Record (2011)

Canada
Folk / Pop
Label: Secretly Canadian

1. The Lamb (3:39)
  2. Cannons (3:50)
  3. The Heron and the Fox (5:04)
  4. Your Radio (5:16)
  5. Black Cloud (5:09)
  6. Guyegaros (4:23)
  7. Boatman (3:34)
  8. People Is Place (4:37)
  9. Red Hunting Jacket (4:05)
  10. Hallowed (7:18)
avatar van Co Jackso
Dit album van Little Scream verdient een groter publiek. Hoewel het album een paar mindere nummers bevat (met name People is Place en afsluiter Hallowed inclusief 3 minuten ruis), staan er zeker een paar parels op die geluisterd moeten worden door de gemiddelde folk-liefhebber. Met name het bekendste nummer van het album, The Heron and the Fox, is een uitstekend nummer. Maar ook nummers zoals Cannons, Amahl, Boatman en Red Hunting Jacket behoren tot de hoogtepunten.

Mooi plaatje, met The Heron and the Fox als uitschieter.

avatar van Madjack71
Een combinatie van namen als Arcade Fire en The National samen met het meiske Little Scream...maakte mij benieuwd of het ook echt een golden record zou zijn. Het heeft i.i.g. een sfeervolle aankleding, die zich vooral in het begin openbaart. De muzikale aankleding past bij haar m.i. ietwat te iele stem en met muziek die over het geheel mijn aandacht wel weet vast te houden is het best wel een leuke verrassing. Toch ben ik er ook niet weer helemaal door overdonderd, omdat het m.i. wat eigenzinnigheid ontbeert en haar stem zich niet altijd weet te onderscheiden van de zovele meisjes met zachte stemmetjes, echt indringend wil het niet worden.

avatar van Ducoz
De opener is alvast onwerkelijk mooi!

avatar van E-Clect-Eddy
Morgen in de kleine zaal van de Paradiso en de beschrijving nodigde uit om dit eens te luisteren.

Doet denken aan Gemma Ray maar die klinkt donkerder en hier is er meer pop en meer variatie in de arrangementen. Zal zo ook het nieuwe album een kans geven, misschien ook wel leuk om live te gaan kijken.

avatar van Ducoz
E-Clect-Eddy schreef:

Dat moet je zeker doen. Het nieuwe album is compleet anders. Veel electronica en 'echte' pop structuren. Hier neigt ze meer naar een folky.