Indian - Guiltless (2011)

Label: Relapse

1. Guiltless (8:00)
  2. The Fate Before Fate (4:52)
  3. Guilty (4:28)
  4. The End of Truth (5:28)
  5. Supplicants (2:26)
  6. Banality (9:03)
  7. No Grace (6:39)
avatar van laboomzaa
Hele vette doom...met een ijzige schreeuw zang...die je in een soort van wall of sound meeneemt naar een helse plek!! Wacht nog even met stemmen...het kwartje kan nog beide kanten op valle. Ik weet namelijk niet de houdbaarheid hoog is.

avatar van laboomzaa
vallen met een N natuurlijk en of de houdbaarheid...

Maar goed..inmiddels ben ik eruit...dit is een knaller die je hersenpan verpulverd!! Vooral die wall of sound die ik erin hoor...naarmate een nummer vordert sluit het geluid zich als het ware om je heen...en die ijzige zang!!

4**

avatar van trebremmit
Gave plaat hoor! Lekker log en zwaar, toch zit er best wel afwisseling in en verveeld het niet snel.

avatar van essence
Ik heb een beetje het probleem van laboomza: ik weet het zo direct nog niet. Is dit heel vet of maar gewoon?
Sowieso hou ik van dit soort logge sludge/doom, maar ik heb het gevoel dat ik weinig opveer of mijn oren spits. Ik heb het precies allemaal al eens beter gehoord.
En toch bekruipt me het gevoel dat ik deze plaat nog een paar keer moet draaien voor ik definitief kan oordelen. En misschien op een ander moment van de dag en een andere omgeving. Het kantoor is nu ook niet de meest inspirerende omgeving .

'Banality' is alleszins al een beest!