Liam Finn - Fomo (2011)

19. 2004 *
  20. Characterful *
  21. Nile *
  22. Looking Out Through Barb's Eyes *
Het album is, zoals men dat noemt, gelekt. Ik zit 'm nu te beluisteren en klinkt "amazing". Liam speelt op dit album zo goed als alle instrumenten.
Tja, als je achternaam Finn is en je vader Neil heet moeten muzikale talenten simpelweg in de genen zitten. Het uiteraard nog te vroeg om een waardering te gaan geven, meer liefhebbers Van Crowded House en Liam's debuutalbum, I'll Be Lightning, zullen verteld staan. En vergeet dan ook zijn EP, samen met Eliza Jane ook niet. Allemaal pure klasse!!!

Liam Finn, da's leuk!

Klinkt als een trein, Masimo, dus het idd héél leuk.

avatar van Masimo
Hm, maar hij is dus gelekt! Dan zal ik 'm binnenkort ook 'ns gaan luisteren, dan kunnen we 't er samen over hebben..

I'll Be Lightning vond ik erg leuk. Vaderlief was naar z'n concert geweest, en kwam erg enthousiast terug, en dat zegt opzich wel wat over de kwaliteit van deze meneer Finn.

Maar het klinkt als een trein? Hopelijk niet als die lawaaierige trein dat vlakbij mijn huisje over de rails komt denderen, doe dan maar een liefelijker, zacht, vriendelijk treintje. Dat zijn wel ook wel van Liam gewend.. Of is 'ie de wat hardere kant opgereden?

Neen, Masimo, dat is mijn manier om te zeggen dattie geweldig klinkt. Zeker niet harder, maar een stuk volwassener. Doorontwikkeld, zogezegd, na zijn debuut, zoals op zijn EP: Champagne In Seashells al te horen was. Als je die nog niet kent, pluk 'm dan van internet, want muziek uit Australië en Nieuw Zeeland is niet makkelijk via de winkel te krijgen.

avatar van Masimo
Ik zie net dat die EP door ene Ad Brouwers is beoordeeld met een volle 5 sterren.. Als dat geen interesse opwekt, weet ik het ook niet meer!

Ik zal 'm 'ns opzoeken, die geeft dus een goede indicatie voor dit album? Ik ben benieuwd!

En inderdaad, 't is zuur dat het kopen van de CD's zo lastig is. Gelukkig heeft m'n vader 'I'll Be Lightning' op cee-dee meegenomen van 't concert.

Dat heb ik nog niet gedaan, Masimo, misschien een ander, maar ik wil 'm eerst nog een keer beluisteren. Op You Tube staan trouwens leuke films van Liam samen met Eliza Jane!

avatar van Arrie
Een nieuwe Liam FInn!

Z'n eerste vond ik erg goed, dus ik ben benieuwd! Binnenkort treedt ie ook op in Bitterzoet, ik ben van plan te gaan. Maar dan zal ik eerst eens deze beluisteren.

Dat klopt idd, Arrie (en ook Masimo). Maar ik vind het tamelijk onbegrijpelijk dat jullie nooit een reaktie hebben geplaatst hebben bij Champagne In Seashells hebben geplaatst. Die is echt heel mooi!

avatar van Arrie
Nou, dat is makkelijk te verklaren... ik kwam er vandaag pas achter dat die EP bestaat! Ik ga die zeker ook eens opzoeken en beluisteren.

Okidoki, Arrie!

avatar van Madjack71
Liam Finn brengt met Fomo op zich een afwisselend album uit, dat niet zonodig in de lijn van zijn beroemde pa hoeft te liggen, Liam doet vooral zijn eigen ding en lijkt mij niet gebukt te gaan onder het syndroom van 'de zoon van'. Het luisterd vlot weg, maar m.i. wel door ook weinig echt te blijven hangen. Ik kan zo niet echt nummers opsommen die direct zijn blijven plakken, alswel dat ik het algehele geluid wel okee vond. Zijn stem heeft op momenten wel wat raakvlakken met pa Finn.

Tja, Madjack. Als je muziek wilt maken en je pa heet Neil en je oom heet Tim en op verjaardagsfeestjes wordt er veel gepraat over "die goeie ouwe tijd toen Split Enz en Crowded House" is het niet makkelijk van los komen van je roots. Maar hij doet het imo geweldig!
Maar met FOMO hoor je je wel degelijk zijn vooruitgang na I'll Be Lightning, maar ik raad je aan "the seashells", samen mert Eliza Jane (een EP) eens te beluisteren. Perfect!!!

avatar van Bartjeking
Wat een mooi plaatje zeg! Kan iemand mij iets zeggen over de bonustracks? Het zijn er wel heel erg veel en allemaal nieuw zo te zien. Is het wat? Persoonlijk luister ik liever naar Liam dan naar zijn vader Neil; maar allebei prima muzikanten!

Ik denk dat die bonuscd import is maar ook via I-Tunes te koop is (aangevuld met nummers door de Liam opgerichte groep BARB).
Verder wil ik je nog even wijzen op de cd Pajama Club van de familie Finn (incl Liam, I think).

avatar van Bartjeking
Thanks Ad. Zal nog even duren voor ik er aan toe ben, want ik ben dit jaar echt als een idioot bezig met mijn muziek; er staat een wachtrij aan albums van hier tot Nieuw-Zeeland die ik nog moet beluisteren. En sinds dit jaar betekend dit dat ik álles waar ik aan begin ook minimaal 5 keer moet luisteren; dus daar komen binnenkort de eerste relatieproblemen van

Maar hij is genoteerd, goeie tips zijn altijd welkom, deel ze zelf ook graag uit.

Als ik meer weet laat ik het gelijk weten, vriend, Misschien ook via op een PM, als je dat op prijs stelt

avatar van Bartjeking
PM's zijn altijd van harte welkom! Je mag me 's nachts zelfs wakker maken als je met een goeie plaat aan mijn deur staat, luisteren we hem ff met een kop koffie. Maar een pm is denk ik beter voor de eerder genoemde relatie .