Warren Haynes - Man in Motion (2011)

Blues / Rock
Label: Provogue

1. Man in Motion (7:52)
  2. River's Gonna Rise (6:51)
  3. Everyday Will Be Like a Holiday (5:29)
  4. Sick of My Shadow (6:57)
  5. Your Wildest Dreams (7:19)
  6. On a Real Lonely Night (7:38)
  7. Hattiesburg Hustle (6:33)
  8. A Friend to You (5:44)
  9. Take a Bullet (5:25)
  10. Save Me (6:15)
avatar van BenZet
Valt me eg tegen. Weinig spanning en erg braaf allemaal

avatar van Metal-D78
Wel een luchtig en zomers plaatje hoor. Ben ik meer van Gov't Mule, maar dit klinkt ook zeker niet verkeerd. Heerlijk relaxed gitaarwerk en prima nummers. Ben niet zo van de blazers, die staan hier nogal op.
En nu snel weer een plat met the Mule maken!

Ozric Spacefolk
Blijft mijn favoriete singer/songwriter/gitarist/zanger/frontman.

Deze bluesrocker/balladeer/southern rocker kan gewoon alles, wat maar roots-achtig is.

Na jaren alleen maar akoestisch solo-materiaal, maar eens een volledige studioplaat met een band.
Wat we hier krijgen is degelijke en soulvolle bluesrock om de zomer door te komen.
Minder gewelddadig dan Gov't Mule maar ook minder hoogdravend dan zijn eerste studioplaat.

Om maar een vergelijking op te gooien: het heeft wat weg wat zijn zielsverwant Derek Trucks allemaal doet. Veel slide, blazers en groovende ritmes...

avatar van Ronald5150
Warren Haynes is frontman en gitarist van Gov't Mule. Daarnaast is hij ook al jaren actief in The Allman Brothers Band. In die beide bands brengt Haynes met name een stevig Southern rock of bluesrock geluid. Die elementen zijn ook hoorbaar op "Man in Motion". Alleen voegt Haynes daar nu een flinke portie soul aan toe. Zijn stem klinkt heel warm en door het gebruik van toetsen en blazers krijgt "Man in Motion" een gloedvol blues- en soulgeluid mee. Ook het gitaarspel van Haynes is gevarieerd. Uiteraard horen we stevige licks en riffs en intense solo's, maar ook door het gebruik van effecten klinkt Haynes bij tijd en wijlen behoorlijk funky. De liedjes zitten daarnaast ook nog eens goed en solide in elkaar. Het is allemaal niet vernieuwend, maar het is verdomd goed uitgevoerd en met veel bezieling gespeeld. "Man in Motion" is een mooie soloplaat van een veelzijdig artiest in de root, rock en bluesscene.

Als je Gov't Mule even uit je hoofd haalt is dit een lekkere plaat. Relaxed, soulful, lekkere vette blazers. Niks mis mee, lekkere afzak muziek.

Mssr Renard
Inderdaad een soulful plaat, met oog en oor voor de meer funky r&b kant van het muzikale spectrum. Lekkere grooves, orgeltje, funky gitaarslagjes en -loopjes, blazers en Warren die bewijst ook binnen deze genres een prima vocalist is.

Overigens niet zo vreemd dat het zo lekker funky klinkt met oa George Porter jr. (Funky Meters) op bas en Ivan Neville (Neville Brothers) op orgel en clavinet

Muzikaal vergelijkbaar met Derek Trucks Band en Tedeschi Trucks Band.

avatar van zoutzak
Geweldig solo album. Ik hou van de blaassectie die hier is toegevoegd.

Man in Motion, Sick of my Shadow, Take a Bullet zijn de hoogtepunten.