Claw Boys Claw - Indian Wallpaper (1985)

Label: Hipcat

1. Dirty Dog (1:58)
  2. Foul Play (5:00)
  3. Indian Wallpaper (4:15)
Zephyr
Heerlijke, rauwe, ongepolijste 12" uit de begintijd van CBC. Het geluid komt hier een stuk beter uit de verf als op het debuut Shocking Shades Of ......

De eerste 2 nummers van deze 45 toeren schijf (kant 1) zijn geproduceerd door Kid Congo Powers; ex-gitarist van o.a The Gun Club en The Cramps. Waarmee gelijk 2 referenties zijn genoemd, voor wat betreft de inspiratiebronnen voor dit Amsterdamse kwartet.

In de jaren 80 werd dit ook wel "garagerock" genoemd. En ook nu nog, natuurlijk ! Waarom niet ?

Kid Congo Powers heeft ook in The Bad Seeds van Nick Cave gezeten, ook een naam die je zeker terug hoort bij Claw boys Claw.

buizen
Deze band heb ik vroeger ik weet wel niet hoe vaak live gezien, in het kleine clubcircuit dat welig tierde in onze provincie(s). Net als Fatal Flowers toen, en Trockener Kecks en Brood & The Wild Romance. Dat was gewoon onze lifestyle, elk weekeinde gingen we zo'n band zien.
Soms helemaal naar Paradiso maar every weekend there where the action is!
Moet je dat concertbezoeknivo van me nu zien. Triest gewoon.

Oh ja, ik was vroeger verliefd op Bobbi Rossini, de bassiste, en we hebben gezoend en zij heeft een heel gaaf blousje van me gekregen wat ze vaak heeft gedragen.
Deze EP ken ik helemaal niet.

Bobbie Rossini zag er ook gaaf uit.

buizen
Yep, en lekker slank.. en rock 'n roll.. en die prachtige lange zwarte haren van 'r...
Dat blousje was van diepzwart fluweelachtige stof met knalrode geborduurde roosjes er op, kon zo in New York gekocht zijn. Maar dit terzijde.