Richard "Groove" Holmes - Comin' On Home (1971)

Funk / Jazz
Label: Blue Note

1. Groovin' for Mr. G. (4:12)
  2. Theme from Love Story (3:41)
  3. Mr. Clean (5:02)
  4. Down Home Funk (5:20)
  5. Don't Mess with Me (6:43)
  6. Wave (5:47)
  7. This Here (5:05)
avatar van heartofsoul
Ik kende Richard Groove Holmes van een album met Jimmy Witherspoon (Blues for Spoon and Groove, een sfeervolle bluesplaat) waar hij Witherspoon schitterend begeleidt, maar dit album is iets geheel anders. Swingende en bruisende souljazz, althans daar doet het me een beetje aan denken. Muziek moet mij ontroeren, maar dit album slaagt daar niet in. Goed voor
een feestje, want het swingt wel.

Dit is wel een erg lekker jazz-funk album van Richard "Groove" Holmes. Op Comin' on Home uit 1971 worden alle groovy registers opengetrokken. De beats zijn vaak verrukkelijk en er staat geen minder nummer op. Het begint al geweldig met Groovin' for Mr. G. Die lijn wordt doorgetrokken op Mr. Clean & Down Home Funk. Slotnummer This Here is mooi en funky tegelijk.

Bandleider Richard Holmes staat fraai voorop de hoes en speelt prima orgel. Op gitaar Gerald Hubbard, uitstekend op congas: Ray Armando, Weldon Irvine op de elektrische piano, drums: Darryh Washington en electric bas: Jerry Jemmott. Fijn funky soul-jazz plaatje dit!