Steve Young - Primal Young (2000)

Country
Label: Appleseed

1. Jig (5:56)
  2. Scotland Is a Land (3:12)
  3. Worker's Song (Handful of Earth) (3:23)
  4. East Virgina (3:22)
  5. Blackland Farmer (2:48)
  6. The Year That Clayton Delany Died (2:52)
  7. Lawdy Miss Clawdy (3:04)
  8. Sometimes I Dream (4:59)
  9. Heartbreak Girl (4:25)
  10. No Longer Will My Heart Be Truly Breaking (3:49)
  11. Little Birdie (3:25)
avatar van Droombolus
Geen groeibriljantjes zoals op Switchblades Of Love, maar gewoon een goeie, degelijke plaat van Steve Young ......

Hendrik68
Ja nou was ik even met wat andere zaken bezig de laatste tijd (de nieuwe Dylan bijvoorbeeld). Ik moet Steve Young even vragen een jaartje te wachten. Ik baseer mijn mening vooral op You Tube filmpjes, maar heb zelf het idee dat dit album veel rootsier is dan Switchblades of love en dat ligt mij persoonlijk iets beter.

Edit: Ik had hier al op gestemd zie ik. Vreemd. Dat kan dus niet, want ik ken hem niet eens helemaal. Even de kop er niet bij gehad. Bij deze verwijderd.

Hendrik68
Inmiddels de plaat helemaal mogen horen en ik ben blij verrast door deze plaat die veel beter is uitgevallen dan ik voor mogelijk had gehouden. Dik 30 jaar na zijn debuut klinkt zijn stem nog steeds loepzuiver als voorheen. Ook de nummers staan allemaal als een huis. Vooral Worker's Song vind ik geweldig. Enige minpuntjes zijn de laatste 2 nummers die de vreugde enigszins temperen. Vooral No longer will my heart be truly breaking is ronduit slecht en bijzonder irritant. Dat kost hem helaas een half punt.