Woody & Paul - Heroes and Zeros (2011)

Roots / Rock
Label: Cool Buzz

1. No One Dies Tonight (2:21)
  2. The Joker, Baby (4:19)
  3. Ain’t It Hard (3:43)
  4. Own Mess (3:54)
  5. You Gotta Look Alive (3:11)
  6. Someone Once Said (3:15)
  7. Does Yer Daddy Know (3:49)
  8. Jack of All Trades (3:29)
  9. Headless Hen (4:43)
  10. Poor Boy (4:18)
  11. Travelin’ Man (5:02)
avatar van Maiky
"Heroes and Zeros contains eleven modern protest songs inspired by the sound of the 60's Nuggets, 50's Rock 'n Roll and 90's industrial." Aldus de tekst op de prachtig vormgegeven officiele website. The Joker, Baby klinkt erg goed - ik ga achter deze plaat van de Eindhovenaren aan.

Stijn_Slayer
Je zou toch denken dat 'Ain't it Hard' vrij gemakkelijk als een hit in de markt moet kunnen worden gezet. Het is niet het beste nummer van de plaat, maar wel het meest geschikt als single.

Ik vind vooral de meer experimentele nummers 'Does Your Daddy Know' en 'Jack of All Trades' erg sterk. Ook de laatste twee nummers vind ik overtuigend.

Het is een soort mix van, en voortdurende afwisseling tussen, rock, roots, blues, folk en wat experimentatie. Het is daarbij verfrissend om eens niet voor de honderdste keer de standaard blueslicks te horen. Verdient meer aandacht.

avatar van Poeha
Maiky schreef:
[i]"ik ga achter deze plaat van de Eindhovenaren aan.

Dit komt "gewoon" uit Nederland?
The Joker, Baby is alvast een geweldige track, hier moet ik ook zeker achteraan gaan.

avatar van ArnoldusK
'Vol' album. Gomez meets Dylan meets Black Keys meets soft-side Foo Fighters.

avatar van Tupelo
Heel sterk album van Woody & Paul, en helaas hun laatste. Op dit album laten ze het folk / singer-songwriter imago grotendeels achter zich, en maakt dat plaats voor schitterende rocknummers, maar het blijft heet roots-amerikaans. The Joker is een wereldnummer. Promoot je dit in de VS met het juiste budget en de juiste middelen, dan zou het een klassieker worden die je jaren op de radio zou horen.

Het album begint met een nummer dat je even op het verkeerde been zet - maar slaat dan met The Joker hard terug, en dat houdt het vol tot en met Headless Hen. Met Poor Boy en Travellin' Man sluit het af in oude americana-stijl.