Alice Gold - Seven Rainbows (2011)

Label: Fiction

1. Seasons Change (3:38)
  2. Runaway Love (3:08)
  3. And You'll Be There (4:04)
  4. Cry Cry Cry (3:05)
  5. How Long Can These Streets Be Empty? (5:22)
  6. Orbiter (3:26)
  7. Conversations of Love (3:35)
  8. Fairweather Friend (2:58)
  9. Sadness Is Coming (3:29)
  10. The End of the World (3:15)
Runaway Love heeft alvast heel veel potentie! Klinkt alvast fris. Rockt lekker.En ze heeft duidelijk een meer dan gemiddelde stem!

Nog geen reacties? Zal nog iets te vroeg zijn. Ze stat op pukkelpop.

Magick1
Ik ken enkel Runaway Love, wat toch wel een heerlijk nummer is.

avatar van SunnyOne
Na keer op keer beluisteren van dit album krijg ik hetzelfde gevoel als bij Amy MacDonald destijds: het kan even duren maar deze dame gaat heel populair worden. Na een ruim (over-)aanbod aan soul ladies nu dan de beurt aan de jaren zestig pop/rock compleet met psychedelische accenten. En dan zo goed gedaan dat je er bijna niet omheen kunt.

Alice heeft een prachtig stemgeluid met een grappige piep/gil erin die gelukkig niet te vaak te horen is. Alles is goed gedoseerd, de nummers zijn afwisselend en de productie en arrangementen zijn van hoge klasse. Ik las op haar website dat dit album in 22 korte dagen opgenomen is, blijkbaar is het genoeg als de basis in orde is.

De muziek is af en toe behoorlijk stevig, eigenlijk niet de muziek die ik het meeste draai, maar op de een of andere manier heeft het op mij grote aantrekkingskracht. De melodieën blijven gemakkelijk hangen zonder dat het irritant wordt (daar dachten mijn dochters anders over maar die gaan nu ook al voorzichtig om) en er blijft genoeg over om te ontdekken na diverse luisterbeurten.

Ik ben benieuwd of ze doorbreekt bij het "grote publiek" en hoe lang dat gaat duren. Voor mij maakt het niet uit, ik ben blij dit ontdekt te hebben en het gevoel een pareltje met een select groepje te delen is ook niet verkeerd.

avatar van SunnyOne
Hoe is het mogelijk? Nog steeds maar 4 stemmen en 3 reacties. Ongelooflijk!

avatar van Choconas
Heerlijke, pakkende popmuziek inderdaad, die voorlopig nog weinig bekendheid geniet. Ik heb geen idee of dit kan doorbreken naar een groter publiek, eerst maar eens wat bekender worden hier op MusicMeter.

avatar van LucM
Onbegrijpelijk dat Runaway Love geen hit werd, het is nochtans een pakkend en hitgevoelig nummer.

avatar van JoaMuse
Ik heb Runaway Love toch een paar keer op de radio gehoord LucM, zowel op Studio Brussel als Radio 2 en op Radio 1 wellicht ook wel eens. Of het in de hitlijsten goed gescoord heeft, weet ik niet. Hoe dan ook een heel goed nummer.

avatar van matthijs
Lekker, lekker makkelijk wegluisterend, mooie melodieen, nergens glad. Af en toe verrassende instrumentatie en productie.

avatar van LucM
Runaway Love veegt de vloer aan met alle Britney's, Rihanna's, Ke$ha's enz. Het hitpubliek moet prut in de oren hebben gehad toen dit nummer werd gedraaid, dit is een uitstekend voorbeeld van een nummer dat hitgevoeligheid met artistiek verantwoord weet te koppelen. Alice Gold heeft duidelijk gevoel voor melodie en ritme wat je niet kunt zeggen van voornoemde artiesten. Werd dit geen hit omdat er geen autotune werd gebruikt? Dit album zal ik in zijn geheel eens beluisteren.

LucM schreef:
Dit album zal ik in zijn geheel eens beluisteren.

Zou ik zeker doen. Als je niet zoveel tijd hebt mag je Cry Cry Cry overslaan, verder is het een heel prettig album. Nog een extra compliment voor de gitarist die een belangrijke bijdrage levert aan mijn luistergenot (hij is ook producer en medecomponist, dus eigenlijk een driedubbel compliment).

Deranged
Hoorde Runaway Love ergens en was gelijk verkocht. Was er gelijk zo eentje van wat even opzoeken wie is dit.

En zo kwam ik dus terecht bij deze dame en dit album.

En wat een heerlijk plaatje is dit. Voortreffelijk stemgeluid, lekkere variatie tussen hoog en laag. Op vrouwelijke wijze bijzonder bekoorlijk in broeierige setting.

Niet dat de stem op zich enigszins vergelijkbaar is maar qua hoe het mij grijpt zou ik wel een vergelijking kunnen trekken met Martha Wainwright, niet zomaar een van mijn favoriete vrouwelijke performers.

En zo zou dit plaatje ook zomaar uit kunnen draaien op eentje die over enkele jaren nog immer gekoesterd zal zijn, door mij.