Avenged Sevenfold - Warmness on the Soul (2001)

1 stem

Label: Good Life

1. Warmness on the Soul [Single Version] (4:20)
  2. Darkness Surrounding (4:50)
  3. We Come Out at Night (4:45)
  4. To End the Rapture [Heavy Metal Version] (1:20)
avatar van bennerd
Destijds was City of Evil best leuk (en dat is hij eigenlijk nog steeds), maar onder anderen door een optreden op Graspop en recentere platen heb ik Avenged Sevenfold echter gemeden als de pest. Enkele maanden geleden ontdekte ik echter dat de eerste twee platen uitgebracht waren op het door mij erg gewaardeerde Good Life Recordings, bekend van Liar, Morning Again en dergelijke, en nog veel metalcore-invloeden bevatten, waardoor mijn interesse gewekt werd.

Niet onterecht. Avenged Sevenfold combineert hun glam metal met vettig klinkend metalcore-gescheur, waardoor de cheesiness van de laatste platen tot een aanvaardbaar tot zelfs aanstekelijk niveau teruggebracht wordt. Het titelnummer is zelfs een van de weinige metalballads die ik goed trek. Sterk eerste teken van leven van een band die ik helemaal afgeschreven had.