Brother - Famous First Words (2011)

Label: Geffen

1. New Year's Day (3:21)
  2. Still Here (4:02)
  3. David (3:12)
  4. High Street Low Lives (3:01)
  5. Electric Daydream (3:46)
  6. Darling Buds of May (3:15)
  7. Otherside (3:40)
  8. Fly by Nights (2:50)
  9. False Alarm (3:48)
  10. Time Machine (3:18)
  11. Shoot Like Lightning * (2:49)
Hun geluid klinkt heel erg naar de 90's britpop. De songs zijn redelijk, maar dit is weer zo'n band die de "beste band aller tijden" wil worden. Ze stralen nogal wat arrogantie uit tijdens hun interview met NME.
Voor mij gaat het toch alleen maar om de muziek.
Het live optreden bij David Letterman vond ik opzich wel goed klinken.

avatar van Bert Wasbeer
De band heet wegens problemen met de naam tegenwoordig geloof ik Viva brother. Al met al een prima plaat, maar wel binnen een nogal bekend kader. Als Oasis nooit had bestaan werden ze vast een sensatie maar nu denk ik dat de vergetelheid binnen een aantal jaar toch weer zal wachten.

avatar van maxinator
Volgens mij is dit wel leuk, in een interview met OOR probeerden ze inderdaad ook erg arrogant over te komen Ze hebben inderdaad wel wat weg van Oasis, hoewel ze zelf meer naar Blur refereren.

avatar van maxinator
Ambachtelijke meezing Britpop die als er meer users zouden stemmen een vrij laag gemiddelde zou hebben. Ik hou er wel van, hoewel het wel erg veel van hetzelfde is. Een van de Betere nummers is Darling Buds Of May met een stukje Acquiesce van Oasis er in.