Merzbow - Merzzow (2002)

Avant-Garde / Electronic
Label: Opposite

1. Elephant Song (7:49)
  2. Horiwari (3:38)
  3. Inside Looking Out Pt.1 (9:15)
  4. Inside Looking Out Pt.2 (8:37)
  5. Koshinzuka (2:09)
  10. Humming Bird (6:52)
  11. Aenokoto 223 (3:15)
avatar van nuf
nuf
veel minder hersenloos dan ik dacht, nu ik eens in de goede "stemming" ben voor dit heeft het toch wel iets heel speciaals.

vooral nummer 3 en 4 hebben iets moois, niet echt uit te leggen.

merzbow is in iedergeval zeker niet voor iedereen weggelegd

*3,5

sxesven
Niet iedereen, dat zeker, maar Merzbow zou wel degelijk een groter publiek kúnnen hebben - mensen hebben vaak het idee dat Merzbow echt legendarisch luide ruisherrie is, terwijl dat uiteindelijk vaak wel meevalt (op het oudere werk (80's) en wat extreme platen (Pulse Demon, Venereology etc.) na). Merzbow heeft namelijk echt geniale platen gemaakt die het verdienen gehoord te worden.

Leuk dat je het overigens eens draait, was je al bekend met werk van Merzbow?

/edit/

Ik zie overigens 3* staan, foutje?

avatar van Yak
Yak
Voor het vervolg van dit gesprek verwijs ik u naar Merzbow.

voltazy
en iedereen maar denken dat ik een nieuwe versterker nodig heb

avatar van vork666
Dit is echt een goed album. Het was de eerste Merzbow die mijn noise-onervaren oren te horen kregen; eerst was ik teleurgesteld dat er nauwelijks kabaal op te vinden was, daarna vond ik het geniaal, en dat vind ik nu nog steeds.
Het is geen doorsnee Merzbow, in sommige tracks (3,4,6) is zelfs duidelijk een soort structuur te vinden. Dus ook geschikt voor de noisebeginner