Merzbow - Ikebukuro Dada (2002)

1 stem

Japan
Avant-Garde / Electronic
Label: Circumvent

1. Big Foot [Mix 2] (11:21)
  2. Ikebukuro Dada Texture (22:56)
  3. Mb162.2 (9:21)
  4. Passage (22:56)
sxesven
Hier en daar overheersen de loops behoorlijk op Ikebukuro Dada, maar gelukkig weet Akita het wel flink interessant te houden. Deze plaat laveert tussen glitchy drones en reguliere harsh noise, waarbij de harsh noise echter gelukkig met regelmaat om de hoek komt kijken. Maar, het moet gezegd worden, er is genoeg ruimte tussen de geluidserupties om ze interessant te houden en een voor Merzbow-begrippen bijna minimalistische compositie als Mb162.2 (met briljant einde) is eigenlijk gewoon heel erg tof. Goede plaat.

avatar van Môrthul
Ikebukuro Dada Texture is ook enorm vet. Relatief loopy inderdaad, wat normaal niet altijd even goed uitpakt, maar deze track voelt als een soort stoomtrein die eenmaal op gang gekomen heerlijk doorbuldert.

2002 lijkt een vrij sterk Merzbow jaar te zijn, ook op dit album zijn veel interessante dingen te vinden