Merzbow - Amlux (2002)

Label: Important

1. Takemitsu (5:26)
  2. Looping Jane (15:41)
  3. Cow Cow (4:22)
  4. Luxurious Automobile [Krokodil Texas Mix] (22:23)
avatar van Gyzzz
Na een stuk of 5 of 6 uitprobeersels van Merzbow kom ik er op uit dat deze me het best bevalt. Amlux is wat toegankelijker dan veel andere Merzbow albums. Stevig is het natuurlijk altijd, maar echt hard en schreeuwend is deze niet echt, maar dit is voor mij dan ook Merzbow's eerste waarbij de nummers niet zeer inwisselbaar zijn en er echt een duidelijk onderscheid is.
Nu is variatie van nummers binnen een album in noise ook absoluut niet het belangrijkste criterium, maar dit is een album dat ik denk ik toch nog vaak zal opzetten. Eigenlijk zijn alle nummers op zich interessant.

Looping Jane die opbouw, die spanning

avatar van bennerd
Dit is wel heel vet. De onderhuidse spanning ligt mij voorlopig net iets meer dan de verscheurende sound van de andere Merzbow-platen die ik ken. Dat zijn er ook niet echt veel, maar goed.