Treme: Season 1 (2010)

Jazz / Funk
Label: Geffen

1. John Boutté - Treme Song (1:43)
  2. Rebirth Brass Band - Feel Like Funkin' It Up (3:29)
  3. The New Orleans Jazz Vipers - I Hope Your Comin' Back to New Orleans (2:40)
  4. Kermit Ruffins & the Barbecue Swingers - Skokiaan (2:13)
  5. Trombone Shorty - Ooh Poo Pah Doo (2:51)
  6. Soul Rebels Brass Band - Drink a Little Poison (4 U Die) (2:59)
  7. Free Agents Brass Band - We Made It Through That Water (4:43)
  8. Steve Zahn and Friends - Shame Shame Shame (3:40)
  9. Dr. John - My Indian Red (5:08)
  10. John Boutté - At the Foot of Canal Street (4:10)
  11. Louis Prima - Buona Sera (2:59)
  12. Tom McDermott - New Orleans Blues (2:21)
  13. Michiel Huisman - I Don't Stand a Ghost of a Chance with You (1:50)
  14. Mardi Gras Indians - Indian Red (Wild Man Memorial) (2:12)
  15. Donald Harrison - Indian Red (4:57)
  16. Irma Thomas - Time Is on My Side (3:03)
  17. Steve Earle - This City (2:43)
  18. Treme Brass Band - Just a Closer Walk with Thee (4:03)
  19. Lil' Queenie & the Percolators - My Dawlin' New Orleans (4:01)
avatar van Brunniepoo
Treme was een geweldige serie over post-Katrina New Orleans, met een zeer prominente rol voor muziek. Niet alleen waren veel karakters muzikant of werkzaam in de muziekscene, ook waren er nogal wat cameo's voor bekende artiesten - vaak afkomstig uit New Orleans, maar niet altijd.

Het lijkt zo op cd een wat wonderlijke verzameling nummers, maar met de beelden in gedachte roept de muziek veel herinneringen op aan geweldige scenes. Shame, Shame, Shame van de geflipte dj Davis, die alle kritiek op de Bush-regering en de lokale autoriteiten in een puntige song verpakte. Of 'Chief' Lambreaux bij de begrafenis van een collega/rivaal-chief (hier met Mardi Gras Indians). En uiteraard Steve Earle, die straatmuzikant Harley speelt. Zijn 'This City' zal in latere seizoenen nog een make-over krijgen in een cajunjasje, maar is hier in de oorspronkelijke versie te vinden. Drie verschillende aspecten van het muzikale leven in New Orleans, en dan is de belangrijkste - de jazz - nog niet eens benoemd.

Geweldige herinneringen, geweldige serie.