DJ Mad Dog - Nothing Else Matters (2011)

Italiƫ

met MC Tha Watcher

3. Power to the People

met D-Passion

avatar van Hellblazer
Toch wel de minste albumsampler.

Nothing Else Matters heeft een coole intro, maar begint de wereldberoemde melodie van Metallica. Vrij irritant synthje ook. Na een lange break begint de bewerkte melodie en niet veel later gaat het nummer los. De kicks zijn niet veel bijzonders, maar het geheel klinkt niet verkeerd. Typisch partynummer dat ook vrij commercieel lijkt.

Dreams is veel steviger en agressiever. Harde kicks en het geblaat van onze MC Tha Watcher. Beetje teveel van het goede, wat vrij vaak het geval is als hij mee doet aan tracks. Gelukkig maakt de melodie veel goed, doet wat ouderwets aan, maar dat was ook Mad Dog's bedoeling. Het gedeelte na de hoofdmelodie is wat te uitgerekt, maar toch leuk nummertje.

Power To The People is zonder twijfel het beste nummer van deze release, D-Passion en Mad Dog hebben in 2008 al eens een samenwerking gehad met het nummer 'Take The Risk'. Deze keer is het resultaat wat beter uit de verf gekomen. De snelle ratelgeluidjes klinken erg goed en de voicesamples zijn goed geplaatst. Stevige kicks en een goede melodie.

3 dikke sterren, voor Power To The People heb ik wel 4 sterren over, maar de rest (vooral Nothing Else Matters) voldoet niet echt.

avatar van Joeri_000
Helemaal mee eens !! maar goed , als je zoveel in korte tijd uitbrengt kan ook niet alles goed zijn ... het is hem vergeven

avatar van Hellblazer
Ach bij de meeste artiesten die een album uitbrengen heb je dat. Ze stellen een deadline op en voor die tijd proberen ze alle tracks in elkaar te botsen, maar je ziet niet erg vaak dat ze allemaal kwalitatief echt goed zijn.