Above & Beyond - Group Therapy (2011)

Dance

14. Only a Few Things

15. Eternal
  16. Sun & Moon [Bierut Demo] *

avatar van 1311811
Op 'Only a Few Things' na, is dit album ongelofelijk goed. Zeer verrassend, mede door de geweldige vocalisten Richard Bedford en Zoë Johnston. Het weet de gevoelige snaar ook goed te
raken.

Ik zou dit geen 'Dance' genre willen noemen, 'Trance' is beter, 'Emotional trance' is het zeker!

avatar van RogerV
Trance valt onder de parapluterm van dance

Lekker album, er worden veel klassieke instrumenten gebruikt en dat weet ik wel te waarderen.
Above & Beyond is vrij onbekend, heel erg jammer.

avatar van Shelter
Ik ben geen trance man, ik vind het te vaak teveel op elkaar lijken. Er zijn echter wat uitzonderingen en voor mij is Above & Beyond er zeker een. Veel trance nummers hebben een trage opbouw met op hetzelfde punt de climax van het nummer, bij A&B klinkt het anders en de opbouw is niet zo simplistisch. De zang in dance nummers vind ik meestal saai/suf en met van die kinderrijmpjes alleen gemaakt zodat het blijft hangen, weer is dat niet het geval oip dit album. De trance geluiden zijn mooi gebruikt om echt sfeer aan de nummers te geven. Ik vind dit echt een goed album (en dat voor een hiphop liefhebber). 4.5*

avatar van Sfeermaker
Ben benieuwd naar dit album om wat darknes88 zegt. En Tri-State van Above & Beyond was een van de beste Trance albums ooit.

avatar van jasper1991
Sfeermaker schreef:
Agree alhoewel ik niet veel trance ken... Benieuwd of Tri-State geëvenaard kan worden.

avatar van Jlav
Ik beken ik dacht vroeger dat Trance een verschrikkelijk genre was. Maar ik was jong en onbezonnen en kende het genre enkel via dj's als Tiësto. Niet lang geleden kwam ik via hun essential mixes bij de albums van Above & Beyond terecht en ik moet zeggen dat ik er van geniet. Zeer ontspannende muziek, waar ik best van kan genieten. Misschien dat ik me ooit wel nog eens verder in het genre verdiep.

avatar van jasper1991
Geraffineerde trance, af en toe kan ik hier heel erg van genieten. Ik zweerde altijd bij Tri-State, maar in de elektronische wereld verouderen albums snel volgens mij; Group Therapy klinkt wat dat betreft wat meer up-to-date. Richard Bredford en Zoë Johnston maken het pakket compleet.