Auburn Lull - Alone I Admire (1999)

Electronic / Rock
Label: Burnt Hair

1. Stockard Drive (4:35)
  2. Desert (3:23)
  3. Old Mission (3:18)
  4. Blur My Thoughts Again (4:50)
  5. Early Evening Reverie (3:58)
  6. The Last Beat (3:48)
  7. Tidal (2:55)
  8. Between Trains (5:38)
  9. Finland Station (4:18)
  10. Untitled (10:38)
handsome_devil
14 stemmen, een 4,18 gemiddeld en nog geen enkel bericht hier.

Ik vond dit toevallig tussen de files van The Scientist en vond de naam wel mooi klinken, dus ik dacht: laat ik dat maar eens pindakazen. Ik verwachtte eigenlijk ambient, maar het bleek prachtige dromerige rock te zijn in de trant van Yume Bitsu. Van de zang is ook helemaal niks te maken, maar het past bij de muziek en de onverstaanbaarheid zorgt er voor dat het één geheel vormt met de muziek zelf. Echt een enorm mooie sfeervolle plaat. 4,5*

avatar van The Scientist
handsome_devil schreef:

is ook een prachtige plaat, alleen vind ik de door jou genoemde Yume Bitsu wat beter

Sietse
tsja, en daar denk ik dan net weer ff anders over...voor mij heeft dit wat meer te bieden, maar goed...lijkt me duidelijk uit de top10 notering die het bij mij heeft

fastpulseboy
en wederom moet ik me bij het sietse kamp voegen....

avatar van KampF
Verrek, mooi plaat! Lijkt heel erg op Hex van BP, maar nog een graadje zweveriger. Prachtig. Nou moet ik mezelf tegen houden om er niet al te snel een hoog cijfer van te maken

avatar van KampF
Ongelooflijk. Weer een avond, weer deze plaat. Hemelse klanken, dat zijn het. Ik ga maar snel die andere plaat van hun luisteren. Misschien nog tips naast Hex van BP dat hier op lijkt?

Sietse
Enkele dingen die hier wel iets van weg hebben zijn Mahogany en Landing, maar beide niet zo mooi als dit.

Voor meer Bark Psychosis achtige dingen zou je eens Disco Inferno kunnen proberen (het latere werk dan)

avatar van korenbloem
Door alle prachtige reacties hier en mijn huidige intresse's avant-garde (electronic), deze maar eens binnen gehaald.
Alle tien de tracks zijn in één woord prachtig.

4 sterren

korenbloem schreef:
mijn huidige intresse's avant-garde (electronic),

Hoe kom je dan bij dit album uit, want het is geen van beide?

via jou lijstje...

Sietse
maar je was op zoek naar electronische avant-garde....en dan ga je dit luisteren. Niet dat er iets mis is met dit album...staat niet voor niets in mijn top10, maar toch...

Staat trouwens geen avant-garde in mijn top10.

avatar van korenbloem
het is voornamelijk de electronische muziek waardoor ik bij jouw lijst kwam...... maar goed, het is inderdaad een prachtig album.

avatar van Schizophrenia
Mijn Dvd verslaving heeft weer eens duidelijk de hand genomen, na alle Bark Psychosis cd's heb besteld, deze maar op de gok gedaan! Ben er erg benieuwd naar Sietse!

Dit is trouwens toch voornamelijk Post Rock zoals Talk Talk & Bark Psychosis?

Sietse
Nope, dit is veel meer ambient achtig.

Moet deze cd echt ook eens kopen...want staat al jaren in mijn top 10 en toch heb ik hem nog niet.

avatar van Tha)Sven
Ik had deze eerst nog op 3,5 staan, maar dat was bij mijn eerste indruk.
Dit album verdient echter een stuk meer, kwam ik achter na een aantal luisterbeurten. Wat is Between Trains toch een prachtig nummer.

jkbb
Eerst was er Talk Talk, Bark Psychosis zette hun werk voort en Auburn Lull kwam daarna weer. Lull lijkt echter totaal niet meer op de initiatoren, Talk Talk. De 'rock' invloeden die nog van groter belang waren in Talk Talks werk waren al minder aanwezig op Hex van BP, een album dat de formule meer met ambient vermengde. Op Alone I Admire is er alleen nog maar sprake van ambient, zorgend voor een heerlijk rustig, zwevend avondje muziek. Jammer is wel dat de spanningsboog met enkel de 'ambient' aanpak ook is, verdwenen, maar heel erg is dit nou ook weer niet.

avatar van TJN
TJN
Raakte geïnteresseerd door het bovenstaande en ben via myspace wat gaan luisteren, ik vind het te gek, heerlijk dromerig sfeertje. Zag het op Ebay aangeboden worden voor een paar dollars en heb direct alle albums besteld. Tot nu toe bevallen deze prima. Het doet me denken aan Low, slowcore, maar dan met minder vocalen en daarvoor in de plaats electronics met veel galm, en een flinke dosis euforie.

avatar van KampF
Vaak is het avond. Vaak ga ik dan een rustige plaat kiezen, en vaak is dat deze. Doet het altijd goed, de wereld vliegt in een waas aan je voorbij en het album is alweer afgelopen. Sinds november 2007 vaste prik gebleven. Dat doen niet veel platen. 4,5* > 5,0

Sietse
De laatste tijd weer een stuk vaker geluisterd en ik blijf weg dromen op deze plaat.
Pure schoonheid.

avatar van OldRottenhat
Stond al een tijdje op mijn 'nog te kopen/downloaden' lijstje en heb 'm gister dan toch eindelijk maar eens binnen gehaald. Klinkt erg goed zo na de eerste twee luisterbeurten! Doet me soms met vlagen een beetje aan Slowdive denken. Vooral Blur My Thoughts Away vind ik bijzonder mooi!

avatar van we tigers
Er gaat zo'n ontzettende troost van dit album uit. Warme helende muziek voor als je het echt even nodig hebt, maar ook op andere momenten doeltreffend. De volle mep aan sterren.

avatar van vork666
Prachtig dromerige sfeermuziek, wazig en heel erg mooi.

avatar van popstranger
Spendeer al een paar avonden in de zetel met deze op de hoofdtelefoon, muziek zoals ik ze graag hoor de laatste tijd. Het is dat rustgevende dat me aanspreekt. Muziek die me veilig doorheen moeilijkere dagen kan loodsen maar muziek die evengoed na een mooie zonnige dag de soundtrack kan zijn bij het wegdruppelen van de tijd en daarin berusting vinden en een gelukzalig gevoel aan overhouden.

avatar van Gyzzz
Dit blijft een onverminderd fascinerende en wonderschone plaat. Omdat in de mooie woorden van alle posters hierboven de enige juiste kwalificaties allemaal al gegeven zijn (helend, dromerig, rustgevend), houd ik het bij de -eveneens eerder genoemde - aanbeveling dat liefhebbers van Bark Psychosis (Hex), Talk Talk (Laughing Stock) en Slowdive (Pygmalion) dit niet mogen missen.

Deze pitchfork-review uit de oude doos verwoordt het ook wel mooi.