Side Steps - Alive II (2007)

1 stem

Japan
Jazz / Rock
Label: Musea

1. Rainbow Chase (7:16)
  2. Moon over the Road (4:56)
  3. Meiji Street (6:28)
  4. Another Encounter (9:14)
  5. Jazz It (9:32)
  6. Yellow Moon (8:14)
  7. The End of Tears (11:32)
  8. Blowout (7:30)
Ik heb gemengde gevoelens hierover.
Enerzijds hoor je dat het een zeer goed ingespeelde band is die de complexe arrangementen strak en technisch perfect uitvoert en de composities 'an sich' zijn zeker niet slecht.
Voor alle duidelijkheid dit is instrumentale fusion, een beetje in de stijl van Brand X, Jean-Luc Ponty, Spyrogyra, RTF, Mahavishnu Orchestra e.d.
Ik kan er niet goed de hand op leggen waardoor de muziek me niet echt boeit en vrij snel als veel van hetzelfde gaat aanvoelen.
Het mist een 'ziel' en spanning op de een of andere manier en klinkt te gladjes zonder veel emotie, althans voor mij.