Sérgio Benchimol - Ciclos Imaginários (2007)

Brazilië
Folk / Jazz
Uitgebracht in eigen beheer

1. Terral II (5:00)
  2. Oregon Mountains (7:12)
  3. Daqui Prali (5:47)
  4. Deposis da Praia (5:09)
  5. Shadow Valley (3:34)
  6. Ciclos (9:12)
Ozric Spacefolk
Ik luister hier nu naar... Geweldig... Zweverige symfonische jazzrock, wat mij doet denken aan Mahavishnu Orchestra, Jade Warrior en Uzva...

Het is braziliaans, maar ik hoor er nu nog niet veel samba/bossa nova in, wel veel jazz- en wereldmuziek...

avatar van Svendra
Ook bijzonder: het is allemaal akoestisch. Behalve percussie en snaarinstrumenten (prachtig cellospel!) komt een hele batterij aan blazers voorbij: dwarsfluit, diverse saxofoons en klarinetten, hobo, trompet en trombone. Arrangementen zijn top.

avatar van Svendra
Verhoogd met 'n halve ster. Wat een rijke en originele muziek is dit toch!
Op de site van de artiest is het album gratis te verkrijgen in 128 kb kwaliteit.

Ozric Spacefolk
tsja, ik heb een broertje dood aan 128kbps. Ik ga toch voor de betere kwaliteit.

avatar van Svendra
Idem. 128 kb is natuurlijk knudde, maar het geeft wel een indruk van de muziek. Dit album wil ik met alle plezier als cd kopen, maar ik kan nog niet zo snel vinden waar.

Hier ook muziek van zn bands uit de jaren 70:

.::Contramão Brasil::.: Sergio Benchimol (Discografia) - contramaobrasil.blogspot.com

edit: die linkt gewoon naar zijn site... Damn, kende ik maar braziliaans....

Ik kan je google translate aanraden. Werkt niet perfect, maar je komt er wel een heel eind mee.

avatar van Protonos
Mooie mix van verschillende stijlen.
Doet me een beetje denken aan Caravanseria, maar dan met een iets zwaardere insteek.

Het laatste nummer heeft een heerlijke climax!

avatar van AOVV
En weer een plaat die ik wel zal moeten beluisteren, omdat een nummer in het Alternatieve Top 152-topic me ertoe verplicht. 'Oregon Mountains' is één lange dans door de bergen, ik hoor er een vleugje Harmonium in terug (jeweetwel, die band die vijf seizoenen kent ipv vier), en die naam noem ik nu omdat ik niets anders heb om hiermee te vergelijken. Misschien andere Braziliaanse artiesten, zoals Joao Gilberto of Gilberto Gil. Enfin, fantastisch vind ik dit!

avatar van Svendra
Het was even zoeken, maar de gratis en legale downloadplek is verhuisd naar hier.
En wat blijkt: Sérgio heeft dit jaar een nieuwe plaat gemaakt.

avatar van Oldfart
Het nut van een 'spelletje als ' de Alternatieve Top 152' is hiermee wel weer mee bewezen.
Dit was anders geheel aan mijn aandacht voorbij gegaan. Hoor er inderdaad er een wat softere variant in terug van het Mahavishnu Orchestra, versie II.
Ga hier van genieten dat staat vast

Speelt de man inderdaad alle instrumenten zelf?

Ozric Spacefolk
Geen idee waar jullie het over hebben, maar het is wel leuk te zien, dat mensen deze plaat oppikken,.

Misschien vinden jullie dit: Uzva - Uoma (2006) ook wel leuk.

Oldfart schreef:
Speelt de man inderdaad alle instrumenten zelf?

Heel veel wel, maar niet de blaasinstrumenten. Op die site van SementeProg staat dat Sérgio "is joined by a large array of friends".

@Ozric: Oregon Mountains doet mee aan dit spelletje.

avatar van AOVV
Svendra schreef:
En wat blijkt: Sérgio heeft dit jaar een nieuwe plaat gemaakt.

Ik ken de artiest nog maar pas, en meteen goed nieuws!