Nader Sadek - In the Flesh (2011)

Egypte
Label: Season of Mist

1. Awakening
  2. Petrophilia
  3. Of This Flesh (Novus Deus)
  4. Exhaust Capacitor
  5. Soulless
  6. Rusted Skin
  7. Mechanic Idolatry
  8. Sulffer
  9. Nigredo in Necromance
avatar van dirkje25
Goede plaat, maar dat was met deze lineup wel te verwachten. Hij begint vrij traditoneel in de sferen van de laatse Morbid Angel albums met Steve Tucker, maar hoe verder de plaat komt hoe aparter sommige stukken worden. Het gitaarspel van ex-Mayhem gitarist Blasphemer is ook 1 van de hoogtepunten van het het album, en doet bij vlagen denken aan de vreemdere momenten van de laatste Mayhem albums. Het album is daarintegen slechts bij vlagen een opsomming van de respectievelijke bands van de artiesten, en haalt soms zelfs het niveau van de betere momenten uit de klassieke albums van elk van de leden, zonder daar direct aan te refereren. Ik ben ervan overtuigd dat ze bij een eventuele volgende plaat nog sterker uit de hoek komen.

Een sterke aanrader op Deathmetal gebied, en niet alleen voor de liefhebbers van de (ex) hoofdbands van de leden, maar voor alle liefhebbers van kwalitatief hoogstaande Deathmetal.

avatar van Don Cappuccino
Er zijn dit jaar 2 zeer goede alternatieven voor het nieuwe gedrocht van Morbid Angel uitgekomen, namelijk Transformation van Sonne Adam en In The Flesh van Nader Sadek. Al doe je hier beide platen wel mee tekort.

Nader Sadek is een Egyptische kunstenaar die werkte met onder andere Sunn O))) en Mayhem. Hij speelt geen instrument maar zorgt op dit album voor de teksten en het artwork. De muzikanten op dit album zijn om te watertanden dus bij deze:

Steve Tucker (Morbid Angel), Blastphemer (Mayhem), Novy (Vader) en Flo Mounier (Cryptopsy)! Dat is pas een superband. Je hoort van ieder van de genoemde bands wel invloeden terugkomen maar Morbid Angel komt toch wel het meeste terug. Maar dit album heeft ook een vrij eigen en erg interessant geluid. Het album duurt maar 29 minuten en het smaakt zeker naar meer. Met een beoordeling wacht ik nog even maar die wordt zeker hoog!