Brother Raven - Diving into the Pineapple Portal (2010)

1 stem

Electronic
Label: Aguirre

1. Diving into the Pineapple Portal (12:54)
  2. It's Raining in Atlantis (2:06)
  3. Speaking Whale from My Sea Canoe (8:46)
  4. Happy Astronaut (6:14)
avatar van essence
Tja, analoge synths en keyboards. Ik ben een sucker voor die stuff het laatste jaar. En er komen een hele lichting nieuwe bands met materiaal op de proppen. En deze is daar één van.

Het album begint heel spacy en wobbly met de eerste track.
Dan volgt een experimenteler stuk met synthtonen die alle kanten opspatten.
'Speaking Whale...' heeft een heel ruim gevoel en een andere klankkleur. Heel summier en traag opbouwend, en ook weer lekker spacy.
'Happy Astronaut' is een ideaal muziekje om bellen richting de maan te blazen. En dat omschrijft het volledig.

Dit was een gelimiteerde vinyluitgave met een extra cassette bij (ja, de cassette is een heel geliefde drager bij het 'genre'). Uitgebracht door het Belgische Aguirre, die een pak kwalitatief materiaal in huis hebben.