Dissection - Live Rebirth (2010)

geen stemmen

Zweden
Label: High Roller

1. At the Fathomless Depths (2:04)
  2. Night's Blood (7:36)
  3. Frozen (4:15)
  4. Maha Kali (6:23)
  5. Soulreaper (6:57)
  6. No Dreams Breed in Breathless Sleep (1:22)
  7. Where Dead Angels Lie (7:58)
  8. Retribution - Storm of the Light's Bane (5:41)
  9. Unhallowed (7:10)
  10. Thorns of Crimson Death (9:00)
  11. Heaven's Damnation (4:30)
  12. In the Cold Winds of Nowhere (5:01)
  13. Elizabeth Bathory (5:28)
  14. The Somberlain (9:11)
  15. A Land Forlorn (7:24)
Indrukwekkende show van een behoorlijk strak spelend Dissection. De band lijkt na de reunie iets professioneler te zijn geworden (niet dat ze daarvoor slecht speelden natuurlijk). Ook vocaal maakt Jon Nödtveidt geen fouten, wat in dit genre toch niet vanzelfsprekend is. Af en toe is het gebodene ietwat eenzijdig. Een paar nummers lijken wat op elkaar, vandaar dat ik het op 4* houd.

Wel zie ik liever de DVD. Grappig hoe de drummer daar hartstikke rustig zonder lichaams- of gezichtsuitdrukkingen met kaarsrechte rug fantastisch zit te drummen. Het lijkt allemaal zo makkelijk als je hem bezig ziet...

avatar van Edwynn
Dit lijkt me een wat dubieuze uitgave. Hij wordt wel via officiële kanalen verkocht, maar ik twijfel aan de authorisatie ervan. Het ding stamt uit 2010 en is gewoon een audio-opname van de Rebirth Of Dissection-dvd uit 2006. Goedkope ouwe koek dus. Koop gewoon de dvd, weet je zeker dat je goed zit.

Dissection deed live vrij natuurgetrouw na wat ze op cd ook al deed. In die zin vind ik zo'n live-album eigenlijk maar een beetje meh. Ofschoon het de perfectie benadert. Natuurlijk is het als aandenken wel waardevol. De beelden erbij maakt nog iets beter.

Jon Nödtveidt verzamelde na zijn vrijlating een handjevol nieuwe muzikanten om zich heen. Hij zat toen tot aan zijn oren in die Temple Of The Black Light-sekte. Het album Reinkaos, nota bene geschreven door zo'n sektemalloot, bleek een deceptie, maar op de planken konden de muzikanten hun voorgangers John Zwetsloot, Peter Palmdahl en Ole Ohmahn uitstekend doen vergeten. Nooit meer wat gehoord van die gasten trouwens. Van Nödtveidt ook niet trouwens, maar daar kennen we de achtergrond ondertussen wel van.