Ott - Mir (2011)

Electronic
Label: Ottsonic

1. One Day I Wish to Have This Kind of Time (8:33)
  2. Adrift in Hilbert Space (8:10)
  3. Owl Stretching Time (7:41)
  4. Squirrel and Biscuits (6:02)
  5. A Nice Little Place (7:13)
  6. Mouse Eating Cheese (7:38)
  7. The Aubergine of the Sun (10:09)
Ozric Spacefolk
Wat een geweldige en veelzijdige plaat.

Het is wel een echte chill/downtempo plaat, maar Ott weet wel veel stijlen te verwerken in zijn tracks.
Ik hoor psytrance, ambient, dub en dat alles met een lekker space-sausje.
Erg goed gemaakt en ook de melodieen en beats zijn goed verzorgd en blijven lekker hangen...

Ozric Spacefolk
Eén van de mooiste en fijnste platen uit mijn collectie.

Op discogs staat dat dit behalve ambient ook nog eens dub/dubstep is. Maar ik ken dubstep niet zo goed, maar wat ik ken, vind ik niet zo goed. Dus volgens mij klopt dat dubstep niet helemaal.

Waanzinnig mooie hoes en mooi gitaarspel hier en daar van Nick Holden.

Ozric Spacefolk schreef:
Eén van de mooiste en fijnste platen uit mijn collectie.

Waanzinnig mooie hoes en mooi gitaarspel hier en daar van Nick Holden.

Meen je dit serieus? Deze plaat zit echt vol met dub/dubstep. Voor mij ook de reden dat ik bijvoorbeeld het tweede nummer echt niet trek, al helemaal niet na 4 en een halve minuut ofzoiets. Zo jammer, want het eerste nummer vind ik echt héél erg chill.

Joerii schreef:

Elders op de site, is een topic over dubstep, en daar ben ik het gaan vragen. Volgens mij klopt dat dub wel, maar dat dubstep niet.

In elk geval ben ik niet bekend met dubstep. Maar als Ott dubstep maakt, dan vind ik het dus blijkbaar best goed.

Ik trek al die dub elementen niet, ritme is er gewoon uit en het klinkt niet meer lekker/chill. Terwijl deze man echt goeie muziek kan maken! Toen ik het eerste nummer hoorde dat ik echt dat dit één van me favoriete elektronische platen werd. Ik zal ze andere albums ook een kans geven, want de potentie is er zeker.

Ozric Spacefolk
Misschien moet je Ott maar laten, en je richten op andere artiesten.

Je zou Androcell eens moeten proberen. Je kan van zijn bandcamp gratiesj of tegen kleine vergoeding zijn platen downloaden.