Vast Aire - OX 2010: A Street Odyssey (2011)

Label: Fat Beats

1. Intro: OX 9000 (2:28)
  2. Nomad (3:12)
  3. Almighty Jose (4:27)

met Karniege

4. The Man of Steel (3:18)
  5. I Don't Care (3:51)

met Cappadonna

6. 2090 (So Grimey) (3:58)

met Double A.B.

7. Phenom (3:32)
  8. Horoscope (4:35)
  9. The Cannon of Samus (3:33)

met Kenyattah Black

10. Dark Matter (4:06)

met Space

11. Merry Go Round (4:48)
  12. Thor's Hammer (3:38)

met Raekwon en Vordul Mega

13. Spy Vs. Spy (3:37)
  14. The Verdict (2:59)

met Guilty Simpson

15. Battle of the Planets (7:05)

met Genesis

Weer zo'n malle cover

Heb wel heel veel zin in dit album, Nomand klinkt goed.

Vreemde combinaties, Raekwon en Guilty Simpson met Vast Aire, maar ik ben benieuwd!

avatar van He$$el_01
Nomad is wel een lekker nummer. Die beat knalt er lekker in.

avatar van MJ_DA_MAN
The Verdict is wel een aardig nummer maar de snippets klonken niet zo bijzonder imo.

avatar van Rhythm & Poetry
Bijzonder matig en onaantrekkelijk album van Vast Aire. De producties zijn van een laag niveau waardoor de stem van Vast Aire niet goed tot haar recht komt. Waar het normaal als mysterieus en vol beleving overkomt, komt het nu zeurderig over. Bovendien is het tekstueel ook niet meer wat het geweest is (begin deze eeuw). Nee, OX 2010: A Street Odyssey is niet de moeite waard en zal waarschijnlijk niet nog een keer afgespeeld worden in Sint-Michielsgestel.

geniale hoes

Met in het achterhoofd dat The Cold Vein van een andere planeet is: tot nu toe vind ik dit album prima te genieten (eerste paar nummers geluisterd).

avatar van thgryda
Pff weer een tegenvaller dus...

Maxmus
Wat een lelijke album cover, ik dacht dat vast aire zelf ook cartoons maakte waarom deed hij niet zijn eigen cover?
Het album zelf heeft zeker wel een paar aardige nummers met als topper de diss tegen Cage op het nummer Battle of the Planets, maar op de meeste tracks stelt vast aire toch teleur en zijn de beats ook van laag niveau. En mis ik ook meerdere featurings van vordul mega wat ik zelf de betere MC van Cannibal Ox vind.
Ook word je nu wel een beetje moe van raekwon die echt letterlijk op elk hip hop album opduikt met een saaie flow.

Raekwon stond niet op Atmosphere's nieuwe album!

Na een aantal keer luisteren kan ik niet anders concluderen dan dat dit ook voor mij een tegenvaller is. Misschien kan het nog groeien, maar ik vrees dat Vast Aire wederom niet in staat is geweest om een dope soloalbum af te leveren. Jammer, want van Cannibal Ox en Mighty Joseph vind ik hem de betere helft.

Rene1979
Spreekt me weinig aan en ga er derhalve ook weinig over zeggen.

avatar van Stapler
Klinkt op het eerste gehoor best wel goed.
Thor's Hammer en Battle Of The Planets zijn alvast geweldig.
En ik vind de cover wel mooi eigenlijk.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Vind dit ook wel een dope album, dat helemaal in het verlengde ligt van zijn vorige solo-albums. Geen tweede Cold Vein uiteraard, maar geslaagde en minder geslaagde spacey sci-fi beats met een vermakelijke Vast. Battle of the Planets is duidelijk het hoogste punt.

"Watch the bearded lady have sex with a eel... Eewl!"