Let There Be Funk! (2001)

Alternatieve titel: Rare 70's Heavy Duty Cuts

Duitsland
Funk
Label: ZYX

1. The Meters - People Say (5:13)
  2. Funk Inc. - Message from the Meters (6:11)
  3. The Pointer Sisters - Yes We Can Can (4:13)
  4. Idris Muhammad - New Orleans (4:57)
  5. Graham Central Station - Hair (4:57)
  6. Sly & The Family Stone - The Same Thing (2:40)
  7. The Bar-kays - Holy Ghost (3:57)
  8. Mandrill - Positive Thing (3:28)
  9. Funky Bunch - Ice * (2:35)
  10. Kool & The Gang - Rated X (4:03)
  11. The Jimmy Castor Bunch - Potential (5:09)
  12. The Pazant Brothers - You've Got to Do the Best (5:31)
  13. Pleasure - Dust Yourself Off (3:54)
  14. Side Effect - Live Is What You Make It * (2:57)
  15. Patrice Rushen - Let There Be Funk (4:13)
  16. Harvey Mason - Marching in the Streets (6:34)
  17. Jimmy Smith - Give Up the Booty (8:10)
  18. Larry Williams - Funky Force (3:03)

met Maceo Parker

19. Space Cadets - Lez Get Stoopid * (3:30)

met Bernie Worrell

avatar van thelion
Uitermate geslaagde Funk verzamelaar.........

Deze wonderschone funk verzamelaar komt uit de serie Manifesto Of Groove. Een goede serie die bestaat uit 12 delen, waarbij op heel wat albums de jazz een enigszins prominente rol inneemt. Dit ook omdat onder andere Jazz FM hiermee te maken heeft. Echter: niet op deze Let There Be Funk! Terecht staat voorop dat hierop bijzonder 'heavy duty cuts' uit de jaren '70 staan. Funk cuts dan wel te verstaan.

En wat een fantastische collectie is het geworden. Echte funky songs, van wat lichter - zoals Yes, We Can Can - tot echt heavy: zoals New Orleans, van Idris Muhammad. Alleen die bas al, waanzinnig! Van Sly & the Family Stone naar alweer zo'n zware bas op Graham Central Station's Hair. Voldoende variatie dus, maar tegelijk ook een mooie samenhang. Een erg funky samenhang, met een geweldige groove. Wat een plaat!

Andere platen met (funky) grooves en breaks uit deze serie zijn (natuurlijk) Funk Ain't A Word, Be Black Baby & Cold Sweat.

avatar van Kronos
En voor de vinylliefhebbers, ook op dubbel lp verschenen.

Heb jij 'm ook Kronos? Ik heb via discogs ook Cold Sweat gekocht en momenteel kan je via amazon.de Be Black Baby goedkoop bestellen.

avatar van Kronos
Ik heb ze alle twaalf. Hit the Rhodes Jack en Funk Ain't a Word op cd, de rest op vinyl.

Als ik ooit eens heel veel tijd heb ga ik alle albums waarvan de nummers afkomstig zijn opzoeken.

Sodeju! I'm impressed!
Het is ook een mooie serie. Ik heb er dus 3 op vinyl en Funk Ain't a Word ook op cd.

avatar van thelion
Voor wie denkt dat gaat veel geld kosten, er zijn 3 boxen te verkrijgen onder de naam Manifesto of Rare Groove Vol 1-3, 4-6 en 7-9 zodat je voor een schappelijke prijs de eerste 9 delen hebt.

Ze zijn alleen helaas uitverkocht thelion. Wel zijn op o.a. amazon.de nog enkele LP's voor de normale prijs te koop. Op discogs en amazon vind je ook nog losse CD's en LP's voor normale prijzen.

Ik heb nog even gekeken op amazon. Op UK is deel 1-3 voor 1916 GBP te koop en op DE deel 4-6 voor 2175 euro.

west schreef:

Dan moet ik mijn verzekering maar eens aan gaan passen...........

avatar van Kronos
En ik maar denken dat ik met de lp's een betere investering had gedaan. Ach ja, rijk zal ik nooit worden. Maar ik heb wel lekker veel muziek in huis.