Ruffneck & Miss Twilight - Lonely Manifesto of Unfolding Analysis (2011)

Nederland / Verenigde Staten
Dance
Label: Enzyme

1. The Cursed (4:50)
  2. Devour (4:46)
  3. Malicourt - Exploit (5:16)
avatar van Hellblazer
The Cursed is niet zo bijzonder. Wat goedkoop klinkende sounds in de eerste helft. In de break wordt het al beter. Leuke geluidjes vanuit alle hoeken. De vocals zijn geloof ik van Miss Twilight (de nieuwe vriendin van Ruffneck), maar zijn verder ook niet echt bijzonder. De melodie is ook niets speciaals. Had eerlijk gezegd wel wat beters verwacht van deze oudgediende producer. Ook de kicks zijn behoorlijk standaard. Niet een track die ik had verwacht op deze release, ik had wat duisters en licht experimentelers verwacht, aangezien Miss Twilight dat zelf ook al aangaf op een Hardcore forum.

Devour is al iets donkerder qua atmosfeer. De fluistervocals bevallen goed en de geluiden vanaf de eerste minuut klinken ook lekker. De kicks vallen wel lichtelijk tegen. Die had wel een iets krachtiger gekund. De break in deze track is ook weer prima. Goede vocals en het krakerige achtergrond geluid past er prima bij. Daarna verandert de track drastisch, met een schreeuwvocal en een ook niet al te beste melodie. Niet echt slecht, maar past niet bij de eerste helft van de track.

Exploit is zonder twijfel mijn favoriete nummer van deze release. De vocalen zijn afkomstig uit een metalnummer. Hier zijn de kicks erg krachtig en klinken ook prima. De hele opzet is ook anders. De melodie is ook beter gelukkig. Lekker nummer die echt iets sterks over zich heeft.

Al met al geen bijzondere, tegenvallende release. Gelukkig komt er binnen afzienbare tijd een nieuwe EP van Ruffneck met Synapse, waarin ook een dubstep project zit. Ik ben benieuwd.