Sanhedrin - Ever After (2011)

Israƫl

6. Sobriety (8:19)
  7. Tema (1:08)
  8. Steam (9:29)
avatar van Anamorph
Verrassend instrumentaal album. Goeie gitaar en toetsen!
Duidelijke uitschieters zijn: Il Tredici en Sobriety.

avatar van Brunniepoo
Gekocht na een enthousiaste bespreking op Progwereld en nog geen seconde spijt van gehad. Mooi instrumentaal album van Israëlische bodem, met een flink pak Andy Latimer-achtig gitaarspel.

Vooralsnog instrumentaal album van het jaar.

avatar van vigil
Je linkt het aan Camel, moet ik ook in dat tempo denken of is het ook wel krachtpatserij met vliegende toonladders (wat niet mijn voorkeur heeft). Zitten er ook wat wereldmuziek invloeden in verweven?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Neen, zeker geen vliegende toonladders. Ik was positief verrast door dit plaatje. Wat mij betreft - iets met het land der blinden - het beste progalbum uit Israël dat ik tot nu toe heb mogen horen.

Momenteel op Progstreaming, dus hij is snel genoeg even beluisterd.

avatar van vigil
Ow ja, dat bestaat ook, rechtstreeks vanuit Delft de ether in!

avatar van ChrisX
Heel erg aangenaam dat zich qua sound inderdaad in de buurt van Camel bevind. Maar het oet me nog meer aan de Zweedse band Atlas denken. Camel is vaak net een tikkie feller maar Sanhedrin deelt wel heel erg dat luchtige van Atlas' enige akbum Bla Vardag.

avatar van thedunno
Een aardige retro plaat. Het is goed te horen dat de heren als Camel coverband zijn begonnen. Helaas 'vlamt' het nergens. Ietsje meer pit is gewenst.

Ondanks dat dit een heel onderhoudende plaat is vind ik het eigenlijk de minste plaat die tot nu to op het altrOck label is verschenen (van degene die ik ken dan). En dat zegt meer over de extreem hoge kwaliteit van dit label dan over de kwaliteit van deze plaat.

vigil schreef:

Inmiddels is deze cd in mijn bezit en daar ben ik zeker niet verdrietig over. Een zeer fijne symfoplaat die terecht aan Camel wordt gelinkt maar het is zeker geen kopieerwerk of iets dergelijks.