Love Affair - Everlasting Hits (1991)

Label: Columbia

1. Everlasting Love (3:04)
  2. Hush (3:42)
  3. 60 Minutes (Of Your Love) (3:41)
  4. Could I Be Dreaming (3:22)
  5. First Cut Is the Deepest (3:26)
  6. So Sorry (3:13)
  7. Once upon a Season (4:04)
  8. Rainbow Valley (3:51)
  9. A Day Without Love (3:14)
  10. Tobacco Road (3:56)
  11. The Tree (2:48)
  12. Handbag's & Gladrags (3:54)
  13. Byuild on Love (2:32)
  14. Please Stay (4:18)
  15. Tale of Two Bitters (2:35)
  16. One Road (3:09)
avatar van Julie
gezongen door jamie cullum

tondeman
gezongen door LOVE AFFAIR

avatar van Oldfart
Everlasting Love: Je hebt van die nummers die horen bij de soundtrack van je jeugd, dit is er één van.
Vele beelden, herinneringen, emoties.
Muzikaal het enige wat me van de Love Affair bij is gebleven.
Ben wel weer op een "memory lane trip" vannacht zeg; Time Fades Away...........

Merk nu overigens net dat een andere band uit die tijd; the Foundations, helemaal niet op MuMe staan?

Pieter Paal
Dit is de enige cd die ik van deze band ken. Hij is ook eens met een andere cover in de Memory Pop Shop-serie verschenen en die cd's waren in de jaren 90 rond fl. 19,95. Deze cd bevat de enige echte versie van 'Everlasting love'. Ik heb de laatste jaren al veel nare cover-versies van die song gehoord, die ik liever vergeet.
Het lukt mij bij het beluisteren van 'Everlasting love' maar niet om niet aan Radio Veronica te denken. Het even zo goede 'Rainbow valley' is het zusje van 'Everlasting love'. 'A day without love' en 'One road' liggen zo'n beetje in dezelfde lijn.
'Could I be dreaming' is wel een grappig nummer met 'Why have I got no laces in my shoes'.
Er staan een aantal overbodige covers op deze compilatie en sommige rockgerichter songs komen niet helemaal goed uit de verf.
Deze band is nooit echt wereldschokkend geweest en zal vooral herinnerd blijven door de hits 'Everlasting love' en 'Rainbow valley'.
Laat die artiesten van nu alsjeblieft niet 'Rainbow valley' horen, anders krijg je daar straks ook allemaal nare cover-versies van.

avatar van Droombolus
Geweldige zanger die Steve Ellis, maar inderdaad in de breedte liet hun repertoire keus nogal te wensen over. De vier singles die Pieter al aan haalt ( 'Rainbow valley', 'Everlasting love', 'A day without love' en 'One road' ) zijn echter onbetaalbaar.........

avatar van kaztor
tondeman schreef:
gezongen door LOVE AFFAIR
zalig nummer!!!!!!

Ik hoor toch het liefst de versie van U2.

Droombolus schreef:
Toevallig gisteren deze op een origine single cd gevonden in een kringloopwinkel en voor 75 cent gekocht. Ik heb deze nummers altijd al willen hebben, vanwege leuke jeugdherinneringen. Een "best of" lp of cd heb ik eigenlijk altijd een beetje belachelijk gevonden, omdat deze groep maar 4 hits had, maar een jaar of drie jaar (1966-1969) heeft bestaan. En misschien leuk om te weten, de groep bestond uit knullen tussen de 17 en 21 jaar toen ze uit elkaar gingen. Maar Everlasting Love, Rainbow Valley, A Day Without (mijn favo) en One Road, legendarisch!!!!

Ad Brouwers schreef:
A Day Without (mijn favo)

A Day Without Love is een van die zeldzame nummers waar ik gelijk een goed humeur van krijg, compromisloos loop mee te blêren zonder er een ogenblik bij na te denken ( wat nog wel eens verkeerd uit wil pakken voor de omgeving ) en die ik bovendien graag mee mag reutelen op de basgitaar .........

Ja, dat nummer gaat idd nooit vervelen. En wat kaztor zegt over Everlasting Love en U2. Ik vind veel covers van U2 lang niet slecht, maar in dit geval prefereer ik het "originele". Heelijk, dat orkest op de achtergrond bij Love Affair. Zéér speciaal, zeker voor die tijd.

avatar van Bowlingbal
In 1991 verscheen hun debuut-album The Everlasting Love Affair uit 1968 als Everlasting Hits. Dus tracks 1 t/m 15 en als bonus track de single One Road.
De Memory Pop Shop uitgave heeft een andere cover dan die van Collector's Choice.
De uitgave The Everlasting Love Affair van het Repertoire-label uit 2005 heeft nog meer bonus tracks.
Hun eerste single was She Smiled Sweetly dat een cover het Stones-album Between the Buttons is, en hier dus ontbreekt. Everlasting Love werd een Engelse nummer 1 hit. Je hoort dat veel nummers een beetje zoals dat nummer klinken. Er staan ook covers op die door andere artiesten veel beter gedaan zijn. Bij Joe South's Hush hoor je gelijkenissen met de versie van Deep Purple. De versie van Handbags and Gladrags (een Mike D'Abo nummer) is beter gedaan door Rod Stewart. Hij ging later ook nog The First Cut is the Deepest van Cat Stevens coveren. Please Stay is van The Drifters. Tobacco Road is vooral bekend van The Nashville Teens, maar is ook uitgevoerd door Jefferson Airplane en andere bands. Tale of Two Bitters klinkt echt als een dronkemanssong. Cream had ook zoiets als sluitstuk van het album Disraeli Gears. Bij het weer beluisteren van deze CD moet ik vanwege de orchestrale omlijsting ook aan The Box Tops denken. Ze brachten hierna nog een album uit: New Day (1971). Vocalist Steve Ellis ging later solo, maar later zijn ze nog een aantal keren als Love Affair bij elkaar gekomen. Ik weet niet zeker of ze nu nog bij elkaar zijn. Je had in de latere jaren ook die Goud van Oud Live shows van Veronica, waarbij artiesten van toen hun oude nummers ten gehoren brachten.

Bowlingbal schreef:
Vocalist Steve Ellis ging later solo.

Tussen Love Affair en z'n solo werk had hij ook nog een naar hem vernoemde band: Ellis, die een paar oninteressante LPs uitbracht die later ook nog als 2LP in een budgetreeks uitgegeven werden.