Moonface - Organ Music Not Vibraphone Like I'd Hoped (2011)

Canada
Label: Jagjaguwar

1. Return to the Violence of the Ocean Floor (7:16)
  2. Whale Song (Song Instead of a Kiss) (8:04)
  3. Fast Peter (8:02)
  4. Shit-Hawk in the Snow (7:28)
  5. Loose Heart = Loose Plan (6:39)
avatar van Vincent90
Yeah, een solo album van het geniale brien achter Wolf Parade, Sunset Rubdown, Swan Lake, Frog Eyes en Fifths Of Seven. Ben benieuwd wat het gaat worden met zo weinig nummers op een album. De titels zijn in ieder geval al weer lekker bizar!

Het voert waarschijnlijk de op Dreamland EP ingezette lijn door. Steve Reich-achtige hypnotiserende geluidscollages met Krug's kenmerkende stem eroverheen. Ik ben erg benieuwd.

Wat is Shit-Hawk in the Snow een gaaf nummer!

avatar van AOVV
Goeie plaat. Ik heb 'm nu tweemaal beluisterd, en het is best interessant. Het had wel niet langer moeten duren, want na een tijdje word ik de stem van Krug wel beu.

avatar van AOVV
Springerige ritmes, die je trachten te bezweren maar daar niet altijd in lukken. Goochelen met herhaling, ondergrondse emoties veroorzaken is het doel van deze plaat. De stem van Krug ligt me niet helemaal (doet me soms denken aan Paul Banks van Interpol, die kan ook zo'n zeur opzetten), en dat is jammer, want daardoor laat de muziek me ook voor een deel koud. Terwijl de 5 nummers op deze plaat toch de moeite waard zijn, zou je denken. Meesterwerken in potentie zijn nog geen meesterwerken. Bizarre titels, die de luisteraar moeten aantrekken, en dat ook doen.

Wellicht heeft 'Organ Music Not Vibraphone Like I'd Hoped' meer luisterbeurten nodig, luisterbeurten die het ongetwijfeld zal krijgen in een nabije (of verre) toekomst, om de stem van Krug te doorprikken en door te stoten naar de laag daaronder, en de laag daaronder, etc.

3 sterren

avatar van Masimo
Mij bevalt het al een stuk beter, maar ik vind de stem van Krug ook werkelijk briljant, dus dat helpt mee. Van mij krijgt 'ie ook nog wat extra luisterbeurten, om de instrumentatie door te laten knallen, in ieder geval een erg leuk plaatje! (alhoewel ik de voorkeur geef aan Wolf Parade & Sunset Rubdown)

avatar van Lennonlover
Deze plaat heb ik vorig jaar gemist. Spijtig want elk project van Spencer Krug kan op mijn idolatrie rekenen. Ik ga dus snel werk maken van deze plaat, hij heeft al te lang moeten wachten op mijn interesse.