Promo - Style #003 (2011)

Dance
Label: The Third Movement

1. Spineless (6:27)
  2. Rhythm Flow (4:57)
avatar van Hellblazer
Nummer drie van de Types alweer. Redelijk veel producties van Promo de laatste tijd. Toch blijft het kwalitatief redelijk goed. Deze bevalt me weer wat beter dan de middelmatige Style #2.

Spineless is een lekker nummertje met constant dezelfde synths. Lekker absurd en klinkt helemaal niet verkeerd. De vrouwelijke zangsamples zijn ook een gewaagde keuze geweest. Je moet er van houden denk ik. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit wat ik ervan moet vinden; aan de ene kant klinken ze vals en overdreven, maar aan de andere kant heeft het ook wel weer wat toepasselijks voor de track. De kicks zijn niet veel bijzonders, zoals de laatste tijd bijna altijd het geval is met Promo. Ik wil weer kicks zoals in Metal Warfare! Lekker stevig, galmend en minder lomp. In het geheel is dit nummer prima.

Rhythm Flow is een van de beste Promo tracks de laatste tijd en daarmee ook gelijk de beste van de Style-reeks. De track opent met bewerkte snares en standaard Promo kicks, maar in dit geval passen ze erg goed in de track. Daarna hoor je een mooie sample en wordt de melodie geïntroduceerd. Deze is wat droevig en wat emotioneel. Erg mooi gemaakt. Verder is de track best simpel, maar toch erg effectief.

3.5* en neig haast naar 4 *.

avatar van Joeri_000
Ik blijf het proberen maar kan niet in de sound van Promo komen , de tracks die iets meer neigen naar tracks met meer mainstreaminvloeden vind ik leuker dan het langzamere werk maar juist dat synthje bij spineless kan me niet pakken ook ...