Astrobotnia - Part 00 (2011)

Finland
Electronic
Label: Aleksi Perälä

1. Time Shifting Window (4:21)
  2. New Earth (5:09)
  3. N-dimension (4:56)
  4. Hydrocortisone Saga (1:06)
  5. Unknown Variable (2:21)
  6. Rainforest (4:14)
  11. Afterwards (2:08)
  12. Radioactivity (5:00)
  13. Applause II (3:04)
  14. Rauhalankuja (2:44)
Erg leuk dit, vooral voor de liefhebbers van de andere Astrobotnia releases. Dit is materiaal dat Aleksi Perälä al in 2001 gemaakt heeft (nog vòòr de andere drie delen van de Astrobotnia serie, vandaar ook de naam "Part 00") en dat hij nu in 2011 alsnog digitaal heeft uitgebracht op zijn eigen label.

Je hoort direct dat het Astrobotnia is, hij heeft toch echt zijn eigen sound. Qua stijl lijkt het dus ook wel erg op de andere releases (erg vernieuwend of wereldschokkend is het dus niet) maar er zitten toch weer een flink aantal mooie nummers bij.

Ik zal het eerst nog eens een aantal keren beluisteren voordat ik met een beoordeling kom, maar ik verwacht zeker wel op een 3,5* uit te komen.

EDIT: hier te beluisteren

avatar van bas
bas
Klinkt leuk, maar als je in 2002 niet de originele Astrobotnia hebt meegemaakt dan klinkt dit een beetje gedateerd (dat is natuurlijk een open deur, maar toch). Hier en daar best een tikkel ruwer dan de nummers die op de platen zijn beland.